15/07/2024
Διεθνή Παράκτια Κωπηλασία

Ανακοινώθηκε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας στο Λιβόρνο

Ολοένα και περισσότερο έδαφος φαίνεται ότι κερδίζει η νέα μορφή κωπηλασίας, αυτή της παράκτιας. Μετά από συζητήσεις τoυ Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας και της εταιρεία κατασκευής σκαφών Filippi, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παράκτιας κωπηλασίας.

Σύμφωνα με τη FISA, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 21-25 Οκτωβρίου, στη Marina Di Castagneto, στο Λιβόρνο της Ιταλίας. Δικαίωμα συμμετοχής διατηρεί κάθε ευρωπαϊκή ομοσπονδία-μέλος του Συμβουλίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τόσο την μορφή αγώνων Rowing Beach Sprints, όσο και την αντίστοιχη της αντοχής, σε Εφήβους-Νεάνιδες και Άνδρες-Γυναίκες.

Όσον αφορά την πλατφόρμα των Rowing Beach Sprints, ο κάθε αθλητής θα εκπροσωπεί την εθνική του ομάδα, ενώ οι αγώνες αντοχής θα είναι ανοιχτοί για όλους τους αθλητές σωματείων.
Την εποπτεία της διοργάνωσης θα την αναλάβει ο όμιλος Circolo Nautico Donoratico και η εταιρία Filippi Lido S.r.l., με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας και της Ιταλικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Με την παράκτια κωπηλασία να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για ενσωμάτωση στο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού του 2024, αδιαμφισβήτητα η διοργάνωση αυτή μπορεί να αποτελέσει τον προθάλαμο για την διαφήμιση και την περαιτέρω ανάπτυξη της.

«Αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία όχι μόνο για τους αθλητές να αγωνιστούν ξανά, αλλά και για τους διοργανωτές, τους διαιτητές, αλλά και τους προπονητές να αυξήσουν το γνωστικό τους πεδίο γύρω από την παράκτια κωπηλασία», αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας, Ryszard Stadniuk.