28/09/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες Διεθνή

Ακύρωση λόγω κορωνοϊού για το Βαλκανικό πρωτάθλημα

Στην ακύρωση του Βαλκανικού πρωταθλήματος του 2020 που θα διεξάγονταν στο Ιάσιο της Ρουμανίας προχώρησε η Βαλκανική Ένωση. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με σκοπό την προφύλαξη όλων των εμπλεκομένων από την μετάδοση και διασπορά του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση είχε λάβει αναβολή για δεύτερη φορά, ενώ ο πρωταρχικός τόπος διεξαγωγής της ήταν η πόλη Στρούγκα των Σκοπίων.
Σχετικά με το θέμα, ο Γενικός Γραμματέας της Βαλκανικής Ένωσης, Ντοριν Αλουπεϊ δήλωσε:”Η λήψη  των υπεύθυνων και απαραίτητων μέτρων για τη διαχείριση της εξάπλωσης του ιού Covid-19 είναι οι προτεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών, για την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών και όλων των άλλων συμμετεχόντων.
Για τα ζητήματα που θα εμπόδιζαν τις ομάδες να ταξιδεύουν, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλονται από έναν αρκετά μεγάλο αριθμό εθνικών αρχών, των υποχρεωτικών και εθελοντικών περιόδων καραντίνας ή των αρνητικών τεστ που απαιτούνται από τη χώρα υποδοχής, το Τακτικό Συνέδριο BRA 2020 αποφάσισε ομόφωνα ότι: – Δεν είναι δυνατή η αναβολή για το Bαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2020”.
Μεταξύ άλλων, η Βαλκανική Ένωσης έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1.Σύμφωνα με το άρθρο 23 του Βαλκανικού Καταστατικού, ο κ. Zdravko Golaboski, ορίσθηκε Πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας από το Συνέδριο της Βαλκανικής Ένωσης για ένα έτος, δηλαδή, έως το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2021.
2.Ο Διορισμός του Γενικού Γραμματέα της Βαλκανικής Ένωσης, του Συντονιστή της Επιτροπής Προπονητών, καθώς και του Συντονιστή της Επιτροπής Διαιτησίας παρατείνονται για ένα χρόνο, έως το Τακτικό Βαλκανικό Συνέδριο 2021.
3.Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2021 θα διεξαχθεί στη Στρούγκα της Βόρειας Μακεδονίας στις 11 – 12 Σεπτεμβρίου.
4.Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2022 θα διεξαχθεί στο Βίσεγκραντ της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής θα αποφασισθούν στο Συνέδριο του 2021.
5.Το Συνέδριο εξουσιοδότησε τον Γενικό Γραμματέα της Βαλκανικής Ένωσης να στείλει μία επιστολή στη FISA, σύμφωνα με το Βιβλίο Κανονισμών της, Άρθρο 19, για αναγνώριση της Βαλκανικής Ένωσης Κωπηλασίας ως ένα άλλο Γκρουπ των Ομοσπονδιών-Μελών της.