Ακόμη μια επιτυχία για τον Όμιλο Ερετών με τον Δημήτρη Στασινό

Με  τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δημήτρη Στασινού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων, που διεξήχη στο Βελιγραδίου, το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς ανέβηκε στο βάθρο των νινητών. Πιο συγκεκριμένα, το αστέρι του Ομίλου Ερετών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ μαζί με τον πρωταθλητή του Ν.Ο. Κοζάνης Γιώργο Μακρυγιάννη.

 

Τα ελληνικά κουπιά βρίσκονταν μέχρι τα μισά της κούρσας στην 4η θέση, πα’ρόλα αυτά, ανέβασαν ρυθμό και κατόρθωσαν να τερματίσουν στη 3οι, διαγράφοντας χρόνο 6:43:34. Την 1η θέση κατέλαβαν οι Ισπανοί με χρόνο 6:39:02, ενώ οι Πολωνοί τη 2η θέση με 6:41:64.

 

 

Το δελτίου τύπου του Ομίλου Ερετών:

Ακόμα μια επιτυχία σημειώθηκε για τον Ομίλου Ερετών με τον αθλητή του Δημήτρη Στασινό. Ο Δημήτρης Στασινός μαζί με το πλήρωμα του Γιώργο Μακρυγιάννη, αθλητή του Ν.Ο.Κοζάνης, κατέκτησαν την 3η θέση στο διπλό σκιφ Εφήβων (2XE) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου στις 26-27 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι δυο αθλητές έκαναν εξαιρετική εμφάνιση με μία πολύ δυνατή και δύσκολη κούρσα. Παρόλο που μέχρι τη μέση της κούρσας βρίσκονταν στην τέταρτη θέση, στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμό και κατάφεραν να φτάσουν τρίτοι στον τερματισμό κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6:43:34.

 O αθλητής μας Δημήτρης Στασινός δηλώνει:

“Έκανα την καλύτερη κούρσα της ζωής μου και ευχαριστήθηκα το κάθε δευτερόλεπτο, την κάθε κουπιά. Οι κόποι μιας πολύ μακριάς και δύσκολης χρονιάς ανταμείφθηκαν. Τώρα σκέπτομαι την επόμενη μέρα και βάζω στόχους για του χρόνου”.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε τα συγχαρητήρια του προς τα τρία πληρώματα της ελληνικής αποστολής που ανέβηκαν στο βάθρο της συγκεκριμένης διοργάνωσης:

· Ασημένιο μετάλλιο στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου νεανίδων με τις Παπατέρπου-Νόνη-Ασβεστά-Χαραλαμπίδου

· Χάλκινο μετάλλιο για το διπλό σκιφ των εφήβων με τους Στασινό-Μακρυγιάννη

· Χάλκινο μετάλλιο και για το διπλό σκιφ νεανίδων με τις Νάτσιουλα-Φράγκου

Πολλά συγχαρητήρια σε όλη την Εθνική Ομάδα, καλή συνέχεια και δύναμη στο μέλλον με ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις και επιτυχίες!