Ακόμη δύο τελικοί για την “γαλανόλευκη” στο Βαρέζε

Δυο ακόμη πληρώματα της γαλανόλευκης κατοχύρωσαν τη συμμετοχή τους στο διπλό Παγκόσμιο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βαρέζε της Ιταλίας. Την συμμετοχή τους σε τελικό έχουν ήδη εξασφαλίσει η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου στη δικωπο των κοριτσιών Κ23.

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου η οποία έδειξε δείγμα του πλούσιου ταλέντου της στο προκριματικό του σκιφ ελ. βαρών των Κ23 παίρνοντας την πρωτιά με παγκόσμιο ρεκόρ, έλαβε με χρόνο 7:32.91 τη 1η θέση του ημιτελικού. Έτσι λοιπόν, η Καστοριανη πρωταθλήτρια κέρδισε πανηγυρικά την παρουσία της στον τελικό.

“Άρωμα γυναίκας” είχε και η δεύτερη πρόκριση σε τελικό. Η δικωπος των Νεανίδων με τις Ιωάννα Ασβεστα και Ελβυρα Αργυράκη (φωτό) βγήκαν 1ες στον προκριματικό με χρόνο 7:21.53.

Μια ανάσα από τον τελικό έφτασαν ο Ζήσης και ο Δημήτρης Μπουκουβάλας που κατέλαβαν την 4η θέση με 6:33.61. Αύριο αναμένεται να αγωνιστούν στο μικρό τελικό του αγωνίσματος τους.

Όσον αφορά το πλήρωμα του τετραπλού σκιφ των Νεανίδων, οι Μαρία Ελένη Λεβεντέλλη, Λεμονιά Μακρυγιάννη, Γαβριέλα Λιώλιου και Σωτηρία Άγκου κατετάγησαν 4ες στον προκριματικό τους με χρόνο 6:57.13. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία στον επαναληπτικό.

Στην ίδια θέση τερμάτισε και το πλήρωμα των Νεανίδων της τετρακωπου, αποτελούμενο από τις Νικολέτα Δρογαλά, Δήμητρα Παπαϊωάνου, Σωτηρία Μιχαηλίδη και Ευθυμία Κουκλουμπέρη με χρόνο 7:02.08. Τα κορίτσια της γαλανόλευκης θα συμμετάσχουν στον επαναληπτικό.

Σχετικά με το διπλό σκιφ Κ23 των αγοριών, ο Παύλος Φαΐτας και ο Στέφανος Καπάκογλου βγήκαν 2οι στον τελικό Γ’ με χρόνο 6:32.07 και 14οι στη γενική βαθμολογία.

Την Παρασκευή ο πρώτος ελληνικός τελικός

Αρχικά, το πρωί της Παρασκευής στις 10:10 η τετράκωπος των Νεανίδων με τις Νικολέτα Δρογαλά, Δήμητρα Παπαϊωάνου, Σωτηρία Μιχαηλίδη και Ευθυμία Κουκλουμπέρη θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό με σκοπό να εισέλθουν στη που οδηγούν στο τελικό.

Στη συνέχεια, στις 10:25 το τετραπλό των Νεανίδων των Μαρία Ελένη Λεβεντέλλη, Λεμονιά Μακρυγιάννη, Γαβριέλα Λιώλιου και Σωτηρία Άγκου θα συμμετάσχει στον δικό του επαναληπτικό με σκοπό να μπει στην πρώτη τριάδα που οδηγεί στα ημιτελικά.

Αργότερα, στις 10:50 ο Λεωνίδας Κοπίδης, και ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης θα πάρουν μέρος στον προημιτελικό του διπλού Εφήβων και θα κυνηγήσουν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που προσφέρει πρόκριση στα ημιτελικά.

Κατόπιν, στις 11:25 ξεκινάει το πρόγραμμα των Κ23. Την ώρα εκείνη η Δήμητρα – Ελένη Κοντού συμμετέχει στον ημιτελικό του σκιφ με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Στις 13:15 η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου διεκδικούν στον τελικό της μια θέση στο πόντιουμ των νικητριών.

Κλείνοντας, στις 14:27 ο Δημήτρης και ο Ζήσης Μπουκουβάλας θα πάρουν μέρος στο μικρό τελικό της δικώπου Κ23.