29/03/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Τρία μετάλλια για τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων

Mε τρία συνολικά μετάλλια στις αποσκευές της, εκ των οποίων δυο ασημένια και ένα χάλκινο επιστρέφει από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων της Μπριβς της Γαλλίας, η εθνική ομάδα.

Σημειώνεται ότι τα ελληνικά κουπιά έδωσαν το παρών σε πέντε τελικούς Α’ και τρεις τελικούς Β’. Η Ελλάδα κατέλαβε την 7η θέση στη γενική κατάταξη, ενώ 1η κατετάγη η Ιταλία με 7 χρυσά, 2 ασημένια και 4 χάλκινα.

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Τρία μετάλλια εκ των οποίων δυο ασημένια και ένα χάλκινο καθώς και συνολική παρουσία σε πέντε Τελικούς Α’ και τρεις Τελικούς Β’ ήταν η πλούσια συγκομιδή της Εθνικής ομάδας Κωπηλασίας που πήρε μέρος με 8 πληρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στην πόλη Μπριβ της Γαλλίας.

Μια νεανική και ανανεωμένη στο μεγαλύτερο της ποσοστό Εθνική ομάδα που έδειξε ότι μπορεί να συνεχίσει επάξια τις επιτυχίες της περσινής αντίστοιχης που αναδείχθηκε 1η Παγκόσμια δύναμη στο Βαρέζε.

Στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό με τα τρία αυτά μετάλλια η Εθνική μας ομάδα κατέλαβε την 7η θέση στο σχετικό πίνακα ενώ πρώτη ήταν η Ιταλία με 7 χρυσά, 2 ασημένια και 4 χάλκινα.

Στο 2ο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού ανέβηκε το διπλό σκιφ των Εφήβων. Οι Νίκος Χωλόπουλος-Δημήτρης Παπάζογλου, που είχαν αναδειχθεί και πέρυσι ασημένιοι πρωταθλητές αλλά με το τετραπλό, τερμάτισαν στο σημερινό  τελικό σε 6.32.86 πίσω από την 1η Ιταλία (6.30.29) και μπροστά από την 3η Ελβετία (6.33.47).

Το ασημένιο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος και το αντίστοιχο πλήρωμα των κοριτσιών με την περσινή χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Σοφία Δαλίδου και την Γαβριέλα Λιώλιου που πέρυσι αγωνίστηκε στο τετραπλό να τερματίζουν σε 7.17.67 πίσω από το πλήρωμα της Ιταλίας που σημείωσε χρόνο 7.16.60 και μπροστά από αυτό της Βρετανίας που τερμάτισε σε 7.18.67.

Τον χορό των μεταλλίων στη γαλλική πόλη άνοιξε η τετράκωπος των νεανίδων που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Οι Σωτηρία Μιχαηλίδη-Ευθυμία Κουκλουμπέρη-Χριστίνα Παπαιωάννου-Δήμητρα Παπαιωάννου τερμάτισαν σε 7.06.80 ελάχιστα πίσω από το πλήρωμα της Γαλλίας που ήταν 2ο με 7.05.52 και το πλήρωμα της Ιταλίας που κέρδισε το χρυσό με 6.56.92.

Σπουδαίες εμφανίσεις έκαναν και οι τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους   Κωνσταντίνο Αλεξογιάννη-Βασίλη Κουτσελίνη-Αριστοτέλη- Ευάγγελο Λάππα-Στέφανος Δημητρίου που πήρε την 5η θέση στο μεγάλο τελικό τερματίζοντας σε 6.25.68 όπως και το τετραπλό των Νεανίδων με τις Νικολέτα Δρογαλά-Σταυρούλα Γιαλογλίδου-Νεφέλη Ντάρα-Σωτηρία Άνγκου που επίσης ήταν 5ες στον τελικό του αγωνίσματός τους σημειώνοντας χρόνο 6.53.62.

Στους τρεις τελικούς Β που αγωνίστηκαν ελληνικά πληρώματα ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης στο σκιφ Εφήβων πήρε την 1ηθέση και 7η στο σύνολο με χρόνο 7.18.30 , η δίκωπος άνευ των Εφήβων  με τους Δημήτρη Κούτρα-Βασίλη Κωστούλα τη 2ηκαι 8η στη γενική με χρόνο 6.55.97 ενώ το τετραπλό σκιφ των Εφήβων με τους  Χαράλαμπο Χατζηαυγουστίδη-Κωνσταντίνο Καραγιάννη-Αντώνη Ντίκο-Αριστείδη Καλαντίδη τερμάτισε 3ο και 9ο στη γενική με χρόνο 6.13.88.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα τους προπονητές και τους συνοδούς. Η αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα τη Δευτέρα στις 15:10 μέσω Λιόν