19/04/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων: Τρεις προκρίσεις για την εθνική

Δυο ακόμη δυσοίονες στιγμές, αλλά και τρεις σπουδαίες προκρίσεις επιφύλλασε η δεύτερη μέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων του Τόκιο για την εθνική μας ομάδα.

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να έπαιξαν τον δικό τους ρόλο (έντονος αέρας), ωστόσο η τετράκωπος άνευ των Δημήτρη Ζωγράφο- Λεωνίδα Τζουμεζή-Λεωνίδα Παλαιοπάνο- Θεόδωρο Λαπικώφ απέσπασε την 1η θέση στα προκριματικά με χρόνο 6.05.54. Έχοντας ξεκινήσει από 3η θέση, η βάρκα της εθνικής πέρασε 2η στα 1500 και εν τέλει κατάφερε να πάρει την πρωτιά και συνάμα το εισητήριο για τον τελικό της Κυριακής. Μαζί με το πλήρωμα των ΗΠΑ το οποίο τερμάτισε 2ο με 6.07.11.

Σε μια κούρσα με πολλές ανατροπές η Ευαγγελία Φράγκου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου (ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ) πήραν την 1η θέση στον επαναληπτικό του διπλού σκιφ νεανίδων. Υπενθυμίζουμε ότι, οι ελληνίδες πρωταθλήτριες αναγκάστηκαν να πάρουν μέρος στον επαναληπτικό (παρόλο που είχαν πάρει τη 1ηθέση και είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά), διότι η βάρκα τους μηδενίστηκε λόγω αντικανονικού βάρους.

Τα δυο κορίτσια ξεκίνησαν στον επαναληπτικό από την 3η θέση (οι δυο πρώτες έδιναν το εισιτήρια για τα ημιτελικά). Στα 1000μ. πέρασαν 2ες και στα 1500μ. ξαναπέρασαν στην 3η θέση. Η αγωνία κορυφώθηκε στα τελευταία 200μ., στα οποία και πάλευαν με τα πληρώματα της Ιταλίας και της Ισπανίας για να διεκδικούν τις δυο πρώτες θέσεις. Όμως το ελληνικό πλήρωμα δεν το έβαλε με τίποτα κάτω. Κάνοντας ένα φοβερό σπριντ στα τελευταία 50 μέτρα πήρε τη 1η θέση (7.08.77) και την πρόκριση στον ημιτελικό. Δεύτερη βγήκε η Ιταλία με χρόνο 7.09.28. Μεγάλη χαμένη η Ισπανία που έμεινε στη 3η θέση κι εκτός ημιτελικού (7.09.53).


Έχοντας μεγάλη σταθερότητα στον επαναληπτικό της δικώπου άνευ των εφήβων, οι Γιαννης Πεταλωτίδης-Γιώργος Μακρυγιάννης ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ) κατάφεραν να διατηρήσουν τη 2η θέση καθόλη τη διάρκεια της κούρσας. Κάπως έτσι πέτυχαν την πρόκριση στα 12 καλύτερα πληρώματα του κόσμου με χρόνο 6.48.25. Την 1η θέση κατέλαβε η Ελβετία με 6.46.78, ενώτην 3η η Ν.Αφρική με 6.53.48.

Κυριολεκτικά στο νήμα χάθηκε η απευθείας πρόκριση στον μεγάλο τελικό από τη δίκωπο των νεανίδων. Οι Ισμήνη Νονη -Αθηνά Διτσιου (ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ) ξεκίνησαν από την 4η θέση, πέρασαν στην 3η στα 1000μ. και στα 1500 ανέβηκαν στην 2η. Σε αυτή τη θέση παρέμειναν ως το τέλος του προκριματικού με χρόνο 7.24.80. Πρώτη βγήκε η γερμανική βάρκα που τερμάτισε με χρόνο 7.24.72. Οι ελληνίδες πρωταθλήτριες ωστόσο έχουν ακόμη μια ευκαιρία να προκριθούν από τον επαναληπτικό.

Αρκετά άτυχοι στάθηκαν στο διπλό σκιφ των εφήβων οι Βασίλης Μπαρούτας και Δημήτρης Στασινός (ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ). Παρόλο που οι έλληνες κωπηλάτες οδηγούσαν την κούρσα του επαναληπτικού, μέχρι τα μισά της, είδαν το ένα κουπί τους να σπάει. Γεγονός που τους υποχρέωσε από εκεί που ήταν πρώτοι, να τερματίσουν στην 5η και τελευταία θέση, χάνοντας μια σίγουρη πρόκριση στα ημιτελικά. Πλέον θα αγωνιστούν για μια θέση στους ημιτελικούς Γ/Δ.

Την Παρασκευή, 3η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός της δικώπου των Νεανίδων και ο ημιτελικός Γ/Δ του διπλού σκιφ των εφήβων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *