16/06/2024
Όμιλοι

Φόρος τιμής στον Σωτήρη Στάμο

Με σκοπό να αποδώσει φόρο τιμής στον αείμνηστο πρόεδρο του ΝΟΙ, Σωτήρη Στάμο, ο δήμος Ιωαννιτών έδωσε το όνομα του σε δρόμο της εν λόγω πόλης. Σε σχετική ανακοίνωση ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων ευχαριστεί τη δοικούσα αρχή της πόλης γι’αυτή της την απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ένας δρόμος με το όνομα του Σωτήρη Στάμου!

Μία οφειλόμενη τιμή στον άνθρωπο που με την παρουσία του σημάδεψε την ιστορία της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας εκπλήρωσε πρόσφατα ο Δήμος Ιωαννιτών, δίνοντας το όνομα του αείμνηστου Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Σωτήρη Στάμου σε δρόμο της πόλης.
Πρόκειται για την οδό, η οποία οδηγεί από το τέλος της Λεωφόρου Γ. Παπανδρέου στις εγκαταστάσεις και στο Κάμπινγκ του Ν.Ο.Ι. που ονομάστηκε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, σε «οδό Σωτηρίου Στάμου -Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων».
Ο Σωτήρης Στάμος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2015, υπήρξε μία εμβληματική φυσιογνωμία της πόλης που σημάδεψε με την παρουσία και τη δράση της τα αθλητικά πράγματα των Ιωαννίνων και ιδιαίτερα τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία. Έπαιξε όμως σημαντικό ρόλο γενικότερα στο άθλημα και ως Πρόεδρος επί σειρά ετών της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.
Μεγάλο του πάθος υπήρξε το σωματείο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, το οποίο υπηρέτησε πιστά για περισσότερα από 40 χρόνια ως μέλος της Διοίκησης και φυσικά ως Πρόεδρός του την τελευταία εικοσαετία! Επί των ημερών του ο Ν.Ο.Ι. καθιερώθηκε ως ο κορυφαίος Όμιλος της χώρας κατακτώντας ανελλιπώς, επί τρεις δεκαετίες σχεδόν, τον τίτλο του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος, ενώ αθλητές του διακρίθηκαν διεθνώς σε Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και σε Ολυμπιάδες.
Χάρη στο όραμα και την προσφορά του Σωτήρη Στάμου, ο Ν.Ο.Ι. εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί και σήμερα, 65 χρόνια από την ίδρυσή του, στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας, την οποία οι κωπηλάτες του κάνουν κάθε χρόνο περήφανη με τις μεγάλες επιτυχίες τους.
***
Η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων εκφράζει τη μεγάλη χαρά και ικανοποίησή της για την τιμή που έκανε ο Δήμος Ιωαννιτών στον αείμνηστο Πρόεδρο του Ν.Ο.Ι. χαρίζοντας το όνομά του στον δρόμο που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του σωματείου ως ελάχιστη αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του προς την πόλη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *