09/12/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες HOT

Τρεις προκρίσεις στα ημιτελικά του Πλόβντιβ για την γαλανόλευκη

Τρεις προκρίσεις στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κάτω των 23 που πραγματοποιείται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρία ήταν ο απολογισμός της Πέμπτης για τα ελληνικά κουπιά.

Πιο αναλυτικά, το διπλό σκιφ των ελ. βαρών με τις Μιλένα Κοντού και Ευαγγελία Αναστασιάδου έλαβε την απευθείας πρόκριση στη δάση των ημιτελικών (ΦΩΤΟ). Από την άλλη, το σκάφος της δικώπου των αγοριών με τους Δημήτρη Στασινό και Ζήση Μπουκουβάλα, καθώς και ο Στράτος Τριανταφύλλου στο σκιφ ελ΄. βαρών πήραν εκατέρωθεν την 1η θέση του προκρίθηκαν κατακτώντας την 1η θέση του επαναληπτικού.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Τρείς προκρίσεις στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κάτω των 23 που διεξάγεται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας εξασφάλισαν σήμερα Πέμπτη τα ελληνική πληρώματα.

Την απευθείας πρόκριση για τα 12 κορυφαία πληρώματα του κόσμου πήρε το διπλό σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών με τις Μιλένα Κοντού και Ευαγγελία Αναστασιάδου(ΦΩΤΟ). Το ελληνικό δίδυμο πήρε με διαφορά την 1η θέση στον προκριματικό και πέρασε πανηγυρικά στον ημιτελικό  γλυτώνοντας και μια κούρσα.

Τα άλλα δυο πληρώματα πήραν προκρίσεις από τη διαδικασία των επαναληπτικών. Πιο συγκεκριμένα η δίκωπος των αγοριών με τους Δημήτρη Στασινό και Ζήση Μπουκουβάλα πήραν τη πρώτη θέση στο ρεπεσάζ με 6:49.47 ενώ και ο Στράτος Τριανταφύλλου πήρε την πρώτη θέση στον επαναληπτικό του σκιφ ελ βαρών με 7:19.32 και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο έχασε την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά η Ευαγγελία Φράγκου που πήρε την 2η θέση στον προκριματικό του σκιφ κοριτσιών με 7:55.10 πίσω από την αθλήτρια της Τσεχίας που τερμάτισε σε 7:54.20 και θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό.

Από τα ρεπεσάζ θα περάσουν ακόμη το διπλό σκιφ των κοριτσιών με τις Σοφία Δαλίδου-Γαβριέλα Λιόλιου που ήταν 3ες στο προκριματικό με 7:18.70, το διπλό σκιφ των αγοριών με τους Νίκο Χωλόπουλο-Δημήτρη Παπάζογλου που ήταν 4οι στο προκριματικό με 6:39.01 και η τετράκωπος των αγοριών  με τους Δημήτρη Ζωγράφο-Παύλο Φαΐτα-Λεωνίδα Παλαιοπάνος-Λεωνίδα Τζουμέζη που επίσης ήταν 4οι στον προκριματικό τους με 6:23.68.

Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα της Παρασκευής για τα ελληνικά πληρώματα έχει ως εξής:

09:20: Επαναληπτικός το σκιφ γυναικών με την Ευαγγελία Φράγκου

09:40: Επαναληπτικός το διπλό σκιφ γυναικών με τις Σοφία Δαλίδου-Γαβριέλα Λιόλιου

09:55: Επαναληπτικός το διπλό σκιφ ανδρών με τους Νίκο Χωλόπουλο-Δημήτρη Παπάζογλου

10:10: Επαναληπτικός η τετράκωπος άνευ ανδρών με τους Δημήτρη Ζωγράφο-Παύλο Φαΐτα-Λεωνίδα Παλαιοπάνος-Λεωνίδα Τζουμέζη

11:40: Ημιτελικός της δικώπου άνευ των ανδρών με τους  Στασινό-Μπουκουβάλα