09/12/2023
Διεθνή Κλειστή Κωπηλασία

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας ο Σπύρος Καλέντζης!

Το παρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας του 2023 που θα διεξαχθεί στο Τορόντο του Καναδά, στις 25-26 Φεβρουαρίου αναμένεται να δώσει ο Σπύρος Καλέντζης.

Ο έμπειρος πρωταθλητής θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 2.000 μέτρων της σκυταλοδρομίας των τεσσάρων ατόμων.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του:

Ο Κερκυραίος πρωτοετής φοιτητής μας, Σπύρος Καλέντζης θα πετάξει για το Τορόντο του Καναδά, όπου θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας του 2023. Θα λάβει μέρος στη σκυταλοδρομία τεσσάρων ατόμων, κατά την οποία οι αθλητές θα εναλλάσσονται κάθε 250 μέτρα από τα συνολικά 2.000, με την ελπίδα να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Καλέντζης προέρχεται από κωπηλατική οικογένεια, καθώς οι γονείς του γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν, ενώ αγωνιζόταν στην εθνική ομάδα κωπηλασίας της Ελλάδας. Στη πορεία ο ίδιος καθώς μεγάλωσε ακολούθησε τα βήματά τους, εκπροσωπώντας την εθνική Ελλάδος από το 2014 έως το 2020.

Ο Καλέντζης εργάζεται ως Allied Health major και παίζει ράγκμπι στο Πανεπιστήμιο του Graceland, ωστόσο συνεχίζει να ασχολείται και με την κωπηλασία.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστή Κωπηλασίας (WRICH) αποτελεί επίσημη διοργάνωση διεθνούς βεληνεκούς. Ο αγώνας ο οποίος αλλάζει τόπο διεξαγωγής κάθε χρόνο, αποτελεί πόλο έλξης ορισμένους από τους καλύτερους αθλητές του πλανήτη.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κλειστής κωπηλασίας του 2023, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Concept2, θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Φεβρουαρίου 2023. Φέτος θα γίνει σε υβριδική μορφή, με τους αγωνιζόμενους να μπορούν να συμμετέχουν είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως σε πραγματικό χρόνο, από οπουδήποτε στον κόσμο.

Η κοινότητα του Graceland εύχεται στον Σπύρο καλή επιτυχία για τη σπουδαία αυτή διοργάνωση στην οποία θα λάβει μέρος.