25/03/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Στον Λ. Αυγενάκη οι διακριθέντες της Σαρασότα

Την αποστολή της εθνικής ομάδας, η οποία κατέλαβε 4 μετάλλια και την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 της Σαρασότα, τω Η.Π.Α. (25-28 Ιουλίου), υποδέχθηκε στο γραφείο του για να συγχαρεί ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο επίσης νέος γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Οι κωπηλάτες “γαλανόλευκης” Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου, Αννέτα Κυρίδου, , Δήμητρα Τσαμοπούλου, Στέφανος Ντούσκος, Θανάσης Παλαιοπάνος ,Γιάννης Καλανδαρίδης, Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά, τον Γενικό Γραμματέα Αντώνη Αργυρίου αλλά και τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Πέτρου βρέθηκαν στο γραφείου κου κ. Αυγενάκη λίγο μετά τις 2 το μεσημερί.

Αφού εγιναν οι απαραίτητες συστάσεις οι αθλητές δώρισαν στον Λ. Αυγενάκη μια φανέλα της Εθνικής ομάδας με τις υπογραφές τους. Με τη σειρά του, ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού τους ευχαρίστησε και τους έδωσε και τους συνεχάρει: «Να συνεχίζετε να φέρνετε επιτυχίες στην Ελλάδα και προ πάντων  να έχετε υγεία. Να μην έχετε τραυματισμούς και να είστε γεροί κι αγαπημένοι που είναι το μυστικό της επιτυχίας για μια ομάδα με πολλές διακρίσεις. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πετύχετε, γιατί μαζί με εσάς πετυχαίνουμε κι εμείς ως χώρα. Να λειτουργήσετε ως πρότυπα».

Από τη μεριά των αθλητών, το λόγο πήραν η Αννέτα Κυρίδου και η Δήμητρα Τσαμοπούλου, οποίες ζήτησαν εκ μέρους όλων μεγαλύτερη στήριξη από την Πολιτεία. Κυρίως για τους αθλητές υψηλού επιπέδου, οι οποίοι περνούν μεγάλα διαστήματα στις Εθνικές ομάδες. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια, αλλά και να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις σπουδές τους».

Συν της άλλοις, ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας  Γιάννης Καρράς τόνισε τη σημασία της συνάντησης αυτής με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού και έριξε στο τραπέζι μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την Ελληνική κωπηλασία.

Στη συνέχεια της συνάντησης, ο κ. Καρράς και ο κ. Αυγενάκης, παρουσία τόσο του γγΑ Γιώργου Μαυρωτά όσο και του γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Α. Αργυρίου είχαν την ευκαιρία για σχεδόν μια ώρα να συζητήσουν τα καίρια θέματα που απασχολούν το άθλημα.

Εξαυτών ξεχώρισαν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 του ερχόμενου Σεπτέμβριο το οποίο θα διεξαχθή  στα Γιάννενα, καθώς και την ανεμπόδιστη χρήση του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχοινιά από τις Εθνικές ομάδες και για τα προσεχή χρόνια.

Τέλος, επιτεύχθη εκατέρωθεν δέσμευση για μελλοντική συνεργασία, ούτως ώστε να συνεχίσει η κωπηλασία να φέρνει διακρίσεις στην Ελλάδα.

                                                                                                    Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ: 

Την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας που αναχωρεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στην Αυστρία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά και τον γενικό γραμματέα Αντώνη Αργυρίου, δέχτηκε στο γραφείο του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά.

Ο Υφυπουργός αφού συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριές μας για τις πρόσφατες παγκόσμιες διακρίσεις τους στη Φλόριντα, τους ευχήθηκε «καλή επιτυχία» και ακόμη περισσότερες διακρίσεις στην επερχόμενες διοργανώσεις που θα λάβουν μέρος (ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 στα Γιάννενα 6-8 Σεπτεμβρίου). Επιπλέον, άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που του έθεσαν, τα οποία αφορούσαν σε ζητήματα σύνδεσης του πρωταθλητισμού με τις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση και εξέφρασε την πρόθεση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός προκειμένου να λυθούν τα θεσμικά που τους απασχολούν.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι αθλήτριες  Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου, Δήμητρα Τσαμοπούλου, Αννέτα Κυρίδου, οι αθλητές  Πέτρος Γκαϊδατζής, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Στέφανος Ντούσκος, Γιάννης Καλανδαρίδης, Θανάσης Παλαιοπάνος και ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημητρης Πέτρου .

Ακολούθησε συζήτηση και για τα θέματα της Ομοσπονδίας, τόσο εν όψει της ευρωπαϊκής διοργάνωσης στα Ιωάννινα, όσο και γύρω από την βελτίωση διατάξεων του αθλητικού νόμου, ενώ η ΕΚΟΦΝΣ δεσμεύτηκε να καταθέσει προς μελέτη ένα σχέδιο αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων τον Σχοινιά.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μετά την υποδοχή της Εθνικής ομάδας:

«Δέχτηκα με χαρά σήμερα στο γραφείο μου τους αθλητές, γυναίκες-άνδρες, τον προπονητή και φυσικά τα στελέχη της ομοσπονδίας για να τους πω καταρχάς, εκ μέρους της Πολιτείας και του Πρωθυπουργού, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις διακρίσεις τους, για τα μετάλλια τα οποία μας έφεραν και γι’ αυτά που πιθανότατα θα μας φέρουν στις διοργανώσεις που θα λάβουν μέρος το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι γεγονός ότι στερούνται πράγματα, ευκολίες, χαρές για να πετύχουν στόχους, να τιμήσουν το εθνόσημο, τη χώρα μας και να ακουστεί ο εθνικός μας Ύμνος σε πολλά μήκη και πλάτη της γης. Πέρα από το ευχαριστώ, θέλησα επίσης να τους μεταφέρω τη δέσμευση της Πολιτείας για να λυθούν ζητήματα θεσμικά, αλλά και πιο ουσιαστικά που τους απασχολούν. Ζητήματα δηλαδή που θα κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη και θα τους βοηθήσουν να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους. Τους εμπιστευόμαστε, τους στηρίζουμε. Είμαστε δίπλα τους, θέλουμε να πάνε ακόμη πιο ψηλά και να λειτουργήσουν ως πρότυπο σε ακόμη μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Το πλαίσιο που λειτουργεί σήμερα το άθλημα, θέλει εκσυγχρονισμό, βελτιώσεις. Θα τα καταφέρουμε, διότι υπάρχει καλή διάθεση. Το Υπουργείο αυτό είναι Υπουργείο Αθλητισμού και ασχολείται με όλα τα αθλήματα και με όλους τους αθλητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες».

 

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί, έπειτα από 20 χρόνια, στα Γιάννενα και αν η Πολιτεία σκοπεύει να αναπτύξει περισσότερο αυτόν τον τομέα και να φιλοξενεί και πάλι πολύ μεγάλες διοργανώσεις, ο κ. Αυγενάκης είπε:

«Σε λίγες ημέρες η Πάτρα φιλοξενεί τους ΙΙ Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες. Μια διοργάνωση που ενώ ξεκίνησε θριαμβευτικά, έπεσε σε μια… χειμερία νάρκη, υπήρξαν δεκάδες προβλήματα, μια ανασταλτικότητα και μια μη παραγωγή έργου, το οποίο βεβαίως ήταν ορατό και στην τοπική κοινωνία. Θελήσαμε να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα ότι όταν πιστέψουμε σε κάτι, δουλεύουμε, σηκώνουμε τα μανίκια και πετυχαίνουμε τον στόχο. Την Κυριακή ξεκινά η διοργάνωση με 700 και πλέον αθλητές από 26 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Αντίστοιχες διοργανώσεις έχουμε αρκετές και πολύ περισσότερες το επόμενο διάστημα, διότι σκοπεύουμε να ασχοληθούμε με πολύ σοβαρότητα κυρίως με συνέπεια απέναντι σε αυτό που αναλαμβάνουμε. Και μπορούμε να αναλάβουμε και μεγαλύτερες διοργανώσεις και θα έχουμε μεγαλύτερες και περισσότερες διοργανώσεις, το επόμενο διάστημα και τα επόμενα χρόνια, σε όλα τα αθλήματα, δεδομένου ότι θα λειτουργήσουμε χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς διακρίσεις και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις όλων των Ελλήνων και των τοπικών φορέων. Σε ότι αφορά όμως τα Ιωάννινα ένα παραπάνω συμβαίνει. Εκεί έχουμε μια περιφέρεια που ομολογουμένως αγκαλιάζει και στηρίζει οτιδήποτε θετικό εξελίσσεται στον τόπο αυτό. Ο Αλέκος Καχριμάνης, τον οποίο τυχαίνει να τον γνωρίζω προσωπικά, χρόνια τώρα, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση, τη στήριξε, μαζί με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία, έχουμε ήδη συναντηθεί δυο φορές, αλλά θα συναντηθούμε και περισσότερες, με στόχο να πετύχουμε και να λειτουργήσει η εκεί διοργάνωση ως παράδειγμα, και για άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις. Θέλουμε να κάνουμε την Κωπηλασία πιο κοντινό άθλημα σε περισσότερους Έλληνες. Δεν είναι άθλημα για τους ολίγους, είναι για τους πολλούς, αρκεί να θελήσουν, να πιστέψουν, να κουραστούν, να στερηθούν και τελικά να απολαύσουν την επιτυχία και τη διάκριση».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την πρόσκληση που τους απεύθυνε προκειμένου να τους συγχαρεί από κοντά αλλά και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έθεσε μια σειρά από ζητήματα στον Υφυπουργό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Καρράς:

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ζήτησε ο Υπουργός αυτή τη συνάντηση σήμερα. Είναι σημαντικό διότι αύριο το πρωί αναχωρεί η ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο παράλληλα εξασφαλίζει και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε 15 μέρες έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα με πολλά προβλήματα που θα πρέπει να λύσουμε. Είναι πάρα πολλά θέματα ανοικτά, όπως το  Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, που θα το δούμε τις επόμενες μέρες Είναι πλειάδα θεμάτων τα οποία είναι ευκαιρία τώρα που ξεκινάει μια νέα τετραετία η κυβέρνηση αυτή να τα θέσουμε για να υπάρχει ο χρόνος να λυθούν. Εμείς θα είμαστε διπλά στον Υπουργό για να τον βοηθήσουμε σε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας.

Μετά από είκοσι χρόνια, διοργανώνεται στα Γιάννενα,  ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για το οποίο κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να προλάβουμε να έχουμε τις εγκαταστάσεις σωστές και ότι άλλο χρειάζεται. Έχουμε ένα πρόβλημα που θα θέσουμε στον Υπουργό. Το αίτημα το είχαμε θέσει στον προηγούμενο Υπουργό και μας είχε πει ότι θα γίνει αλλά στα λόγια, τώρα όμως ήρθε η ώρα της υλοποίησης, να δείξει η κρατική τηλεόραση ζωντανά τους τελικούς των αγωνισμάτων που είναι μόνο μία μέρα, στις 8 Σεπτεμβρίου».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *