03/12/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Πρεμιέρα για τα τρία ανδρικά πληρώματα στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου

Με τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος να πέφτει στη μάχη, ξεκινάει το πρωί της Κυριακής το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Ο πρωταθλητής του ΠΝΟΙ ο οποίος θα αγωνιστεί στις 10:30 ώρα Ελλάδας έχει ως κύριο στόχο να θέσει τις βάσεις για να πλησιάσει στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, που θα λάβουν οι 9 πρώτοι νικητές του αγωνίσματος του σκιφ.

Στις 13:26 τη σκυτάλη θα λάβουν οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνουοι οποίοι θα αγωνιστούν  στον 2ο προκριματικό του διπλού σκιφ ελ. βαρών. Όσον αφορά τη συγκεκριμένο αγώνισμα, τα μαγικό χαρτάκι για το Παρίσι θα το λάβουν οι εφτά πρώτοι.

Τέλος, στις 14:43 το μεσημέρι θα λάβει το βάφτισμα του πυρός στη διοργάνωση, η δίκωπος των Θανάση Παλαιοπάνο και Γιάννη Καλανδαρίδη. Οι Έλληνες πρωταθλητές, θα λάβουν μέρος στην 3η προκριματική σειρά και θα διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη τετράδα, ούτως ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση χωρίς επαναληπτικό.   

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος (φωτό) ανοίγει για τα ελληνικά κουπιά την αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών το πρωί της Κυριακής στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Στη  πρώτη κούρσα της διοργάνωσης στις 10:30 ώρα Ελλάδας ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης θα προσπαθήσει να βάλει τις βάσεις τόσο για να φτάσει στον τελικό , κυρίως όμως για να πλησιάσει στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες  του Παρισιού που θα εξασφαλίσουν οι 9 πρώτοι νικητές στο φινάλε της διοργάνωσης.

Στις 8 αυτές προκριματικές σειρές του σκιφ ανδρών οι δυο πρώτοι από κάθε σειρά θα περάσουν στην επόμενη φάση χωρίς να χρειαστεί να δώσουν επαναληπτικό αγώνα. Αυτός είναι και ο στόχος του Έλληνα Ολυμπιονίκη που θα αγωνιστεί στη 2η σειρά του προκριματικού.

Αρκετή ώρα μετά στις 13:26 το μεσημέρι θα πέσουν στη μάχη της πρόκρισης οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου που θα πάρουν μέρος  στο 2ο προκριματικό του διπλού σκιφ ελ βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα θα επιδιώξει να τερματίσει στα τέσσερα πρώτα πληρώματα της κούρσας για να συνεχίσουν στον επόμενο γύρο χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστούν στον επαναληπτικό. Από το συγκεκριμένο αγώνισμα τα επτά καλύτερα πληρώματα στο τέλος της διοργάνωσης θα πάρουν  το εισιτήριο για το Παρίσι.

Στις 14:43 το μεσημέρι το τρίτο ελληνικό πλήρωμα που θα ξεκινήσει στου Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι το διπλό βαρύ με τους Θανάση Παλαιοπάνο και Γιάννη Καλανδαρίδη. Το έμπειρό πλήρωμα θα αγωνιστεί στην 3η προκριματική σειρά και θα επιδιώξει να τερματίσει μέσα στα τέσσερα πρώτα πληρώματα προκειμένου να πάει στην επόμενη φάση χωρίς επαναληπτικό.   

Οι αγώνες θα μεταδίδονται από το κανάλι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενώ οι τελικοί του Σαββατοκύριακου θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ3.