Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων: Εντυπωσιακές αλλά άτυχες οι Φράγκου-Αναστασιάδου

Ξεκίνησε το πρωί (για την Ελλάδα) το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων του Τόκιο με μια συγκλονιστική κούρσα από το ελληνικό πλώρωμα διπλού σκιφ νεανίδων. Τα συνονόματα κορίτσια Ευαγγελία Φράγκου και Ευαγγελία Αναστασιάδου (ΦΩΤΟ) κατέλαβαν την 1η θέση στον προκριματικό με χρόνο 7.15.64, παρόλα αυτά στάθηκαν άτυχες. Αυτό διότι έχασαν την πρωτιά λόγω αντικανονικού βάρους της βάρκας (ήταν ελαφρύτερη κατά 100 γραμμάρια). Επομένως αντί να προκριθούν απευθείας στα 12 καλύτερα πληρώματα του κόσμου θα αναγκαστούν να αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

Στο νεόκτιστο υγρό στίβο του Sea Forest Waterway, στον οποίο σε ένα χρόνο από τώρα θα διεξαχθεί η Ολυμπιακή ρεγκάτα, οι δυο ελληνίδες αθλήτριες αν και βρέθηκαν στην 4η θέση μέχρι τα μισά της κούρσας κατάφεραν με ένα τρομερό 2ο 1000άρι να τερματίσουν πρώτες, παίρνοντας αρχικά το ένα και μοναδικό εισιτήριο από τη σειρά τους που οδηγούσε στα ημιτελικά. Ένα εισιτήριο το οποίο μετά τη ζύγιση κατέληξε στη Μ. Βρετανία, η οποία είχε τερματίσει 2η.

Στον επαναληπτικό του αντίστοιχου αγωνίσματος των εφήβων θα χρειαστεί να αγωνιστούν και οι Βασίλης Μπαρούτας-Δημήτρης Στασινός, καθώς έλαβαν την 3η θέση με 6.42.44. Τη μοναδική πρόκριση στα ημιτελικά απο τη σειρά τους πήρε η 1η Αυστραλία (6.27.17). Ωστόσο, η 2η θέση καταλήφθηκε από το Ζιμπάμπουε (6.37.77)

Τέλος, ακόμη μια ευκαιρία για να συνεχίσει για ένα καλό αποτέλεσμα θα λάβει μέσω του ρεπεσάζ και η δίκωπος των εφήβων με τους Γιάννη Πεταλωτίδη- Γιώργο Μακρυγιάννη. Οι έλληνες πρωταθλητές πήραν την τέταρτη θέση στη προκριματική σειρά που αγωνίστηκαν με χρόνο 6.55.33. Από μια θέση στα ημιτελικά εξασφάλισαν, οι Ρουμανία (6.43.91), Γερμανία (6.47.37) και ΗΠΑ (6.52.56).

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (για την Ελλάδα) ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών και τα υπόλοιπα ελληνικά πληρώματα. Πιο συγκεκριμένα αυτά είναι η τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους Τζουμεζη-Παλαιοπάνο-Ζωγράφο-Λαπικοφ και η δίκωπος των νεανίδων με τις Νόνη-Δίτσιου. Επιπλέον θα διεξαχθούν και οι επαναληπτικοί του διπλού σκιφ εφήβων και νεανίδων.