20/05/2024
Διάφορα

Ο Δημήτρης Μούγιος στην Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), διοργανώνει για 3η χρονιά την Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτό, οι νέοι και οι νέες της Ελλάδας και της Ακαδημίας του Παρισιού έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με 10 κορυφαίους Έλληνες και Γάλλους αθλητές.

Κατά την 4η ημέρα του προγράμματος οι συμμετέχοντες γνώρισαν τον αργυρό Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, στο διπλό σκιφ με τον Βασίλη Πολύμερο, Δημήτρη Μούγιο. Ο έμπειρος πρωταθλητής μοιράστηκε με τα νεαρά παιδιά τα μυστικά της κωπηλασίας.

Συν τοις άλλοις, η 20χρονη πρωταθλήτρια, Αθανασία Λιούμη, παρουσίασε το δικό της και μάλιστα νέο ολυμπιακό άθλημα, την αγωνιστική αναρρίχηση.

Η σχετική ανακοίνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος:

Κατά τη διάρκεια της 4ης ημέρας της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Εβδομάδας, ο Δημήτρης Μούγιος, αργυρός Ολυμπιονίκης και χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στην κωπηλασία, απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών. Οι ερωτήσεις αφορούσαν τόσο στην τεχνική ενός εκ των πιο δύσκολων αθλημάτων, όσο και στις πτυχές της ζωής ενός πρωταθλητή.

Ο Δημήτρης Μούγιος

Μοιράστηκε με τους μαθητές τη σημασία της προσωπικής υπέρβασης και βελτίωσης που μπορεί να επιτευχθεί τηρώντας τους κανόνες, θέτοντας μικρότερους στόχους, κάνοντας μια σωστή αυτοκριτική.

Η 20χρονη πρωταθλήτρια, Αθανασία Λιούμη, μίλησε για την αγωνιστική αναρρίχηση, ένα νέο Ολυμπιακό άθλημα που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Στο άθλημά της η υπομονή και η επιμονή αποτελούν απαραίτητα συστατικά. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της; Η αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε, η αυτοσυγκέντρωση και η οριοθέτηση ξεκάθαρων στόχων.

Η Αθανασία Λιούμη