03/12/2023
Όμιλοι HOT

Ντούσκος και Αναστασιάδου στην ακαδημία του ΝΟΚ

Οι νεαροί αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τον χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο και την Καστοριανή χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ευαγγελία Αναστασιάδου, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ναυταθλητικού Κέντρου της πόλης, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση του ΝΟΚ:

Συνάντηση με τον χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο και την Καστοριανή χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ευαγγελία Αναστασιάδου, είχαν την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς.

Ο πρόεδρος του ΝΟΚ κος Παναγιώτης Μητρούδης και ο Καστοριανός Ολυμπιονίκης και προπονητής των ακαδημιών κος Γιάννης Χρήστου ετοίμασαν μια ωραία έκπληξη στα παιδιά, υποδεχόμενοι δύο αθλητές-πρότυπα του αγωνίσματος, με παγκόσμιες διακρίσεις στο ανώτερο επίπεδο.

Οι φερέλπιδες Καστοριανοί κωπηλάτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους πρωταθλητές πέρα από ζητήματα τεχνικής και προετοιμασίας για τους αγώνες, για την υπομονή και επιμονή, καθώς και την σημαντικότητα της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας, που είναι βασικά συστατικά της συνταγής των επιτυχιών.

Εκ μέρους της Διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

administrator
Όπως στα περισσότερα παιδιά έτσι και για εμένα, η πρώτη επαφή με τον αθλητισμό ήταν το ποδόσφαιρο. Μπάλα με τα παιδιά της γειτονιάς, αθλητική εφημερίδα ή ένα στοιχηματικό κουπόνι στο χέρι. Τα χρόνια πέρασαν και εν τέλει κατάφερα να κάνω επάγγελμα το παιδικό μου όνειρο. Καθοριστικό ήταν για εμένα το πέρασμα μου από τις εφημερίδες της πόλης μου, του Βόλου (Θεσσαλία, Ταχυδρόμο), στις οποίες μου ανατέθηκαν αρκετά θέματα ερασιτεχνικών αθλημάτων. Κάπως έτσι κατάφερα να βγάλω τις "παρωπίδες" και να διαπιστώσω ότι υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές, οι οποίοι ζουν στην αφάνεια, λόγω ελάχιστης έως και μηδαμινής προβολής του αθλήματος τους. Έχοντας γράψει αρκετά κωπηλατικά θέματα, ενθουσιάστηκα με το άθλημα αυτό. Στη συνέχεια, αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ (ερασιτεχνικά βέβαια) και διαπίστωσα τη μαγεία που νιώθει ο κάθε αθλητής όταν πιάνει κουπί στα χέρια του. Κάπως έτσι, ο αδαής δημοσιογράφος έμαθε ότι οι κωπηλάτες δεν τραβούν κουπί πάνω σε κανό. Στην πορεία αγάπησε αυτό το υπέροχο άθλημα. Πλέον προσπαθεί μέσω του rowit να του δώσει την σημασία που αξίζει.