11/06/2023
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

ΝΟΓ: Επισκέψεις δημοτικών σχολείων στις εγκαταστάσεις του Λουδία

Στο πλαίσιο της δράσης: “Να το πάρει το ποτάμι” η Στ’ τάξη του 1ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Τελίδου Σοφία και Ιωαννίδη Στέφανο και η Ε’ τάξη του 5ου δημοτικού σχολείου με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς Τσαΐρίδου Αφροδίτη, Καλαιτζίδου Ιωάννα, Ποιμενικού Μαρία και Γεωργατσή Ρένα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στις Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Λουδία.

Τα νεαρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ολυμπιακό άθλημα της κωπηλασίας, αλλά και για την βιοποικιλότητα του Λουδία.

Η ανακοίνωση του ΝΟΓ:

Η δράση “Να το πάρει το ποτάμι” συνεχίζεται με επιτυχία με την επίσκεψη της Στ’ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Τελίδου Σοφία και Ιωαννίδη Στέφανο και της Ε’ τάξης του 5ου δημοτικού σχολείου με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς Τσαΐρίδου Αφροδίτη, Καλαιτζίδου Ιωάννα, Ποιμενικού Μαρία και Γεωργατσή Ρενα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μικροί μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το Ολυμπιακό άθλημα της κωπηλασίας και τα οφέλη που έχει ο αθλητισμός στη ζωή των μαθητών καθώς και για το Διεθνές Ναυταθλητικό Κέντρο του Λουδία και τη βιοποικιλότητα που υπάρχει στο Λουδία.

Οι μικροί μαθητές με την καθοδήγηση του προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών Τσαλικίδη Βασίλη ήρθαν σε επαφη με το κωπηλατοεργόμετρο, που είναι προσομοίωση της τεχνικής της κωπηλασίας καθώς και με το υλικό προπόνησης όπως και ενημερωθηκαν και από τις έφορους Κομκή Φωτεινή και Μισίργη Στέλλα για τις διακρίσεις και την ιστορία του ΝΟΓ όπως και τις μεγάλες διακρίσεις που έχει προσφέρει η ελληνική κωπηλασία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.