03/10/2023
Διεθνή

“Έφυγε” ο πατέρας της κωπηλατικής φωτογραφίας Peter Spurrier

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 77 χρονών ο Peter Spurrier, ένας από τους πιο γνωστούς φωτορεπόρτερ της κωπηλασίας. Ο Spurrier άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 18 Απριλίου, μετά από καρδιακή προσβολή.

Ο Peter γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγγλία και άρχισε να κωπηλατεί και να «τραβήξει φωτογραφίες» ως έφηβος. Από πολλούς έχει θεωρηθεί ως ο πατέρας της κωπηλατικής φωτογραφίας. Πραγματοποίησε μια σπουδαία καριέρα στο αθλητικό φωτορεπορτάζ, η οποία ξεκίνησε το 1982, όντας κωπηλάτης τόσο στο σχολείο όσο και σε βρετανικούς συλλόγους. Ήταν για πολλά χρόνια συνεργάτης του Rowing News. Μάλιστα, σχεδίαζε για την 30η επέτειο του περιοδικού να παρουσιάσει μέσω ενός άλμπουμ τις καλύτερες του φωτογραφίες.

Το 2011 δημιόυργησε τη δική του έκθεση στο River & Rowing Museum του Όξφορντ της Αγγλίας, ενώ το 2015 του απονεμήθηκε το βραβείο τoυ κορυφαίου φωτορεπόρτερ της χρονιάς από τον Βρετανικό Σύνδεσμο Δημοσιογράφων Κωπηλασίας.

Ο εκλιπών άφησε πίσω του τρία παιδιά (δύο κόρες και έναν γιο), καθώς και την σύζυγο του Karon Phillips.

Το φωτογραφικό αρχείο της κωπηλασίας άλλα και όλων των άλλων αθλημάτων με τα οποία ασχολήθηκε ο Peter Spurrier μπορείτε να το δείτε στο intersport-images.