25/03/2023
Όμιλοι

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΝΟΓ τροχοπέδη στα έργα ΕΣΠΑ

«Η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Λουδία όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Κέντρου Κωπηλασίας «σκοντάφτει» στην έλλειψη δυναμικών αποφάσεων.Tο υπάρχων ιδιοκτησιακό καθεστώς όπου το Ναυταθλητικό κέντρο είναι χαρακτηρισμένο ως ζώνη έργου δεν επιτρέπει την συμμετοχή του Ομίλου σε Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα με αποτέλεσμα τη στασιμότητα», τόνισε με έμφαση ο Πρόεδρος του Ομίλου Βασίλης Καφετζάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης.

Οι αλλαγές σύμφωνα με τον κύριο Καφετζάκη είναι καθοριστικές για το μέλλον του τόπου, καθώς ο ΝΟΓ είναι το μοναδικό σωματείο του Δήμου Πέλλας που προωθεί την ανάπτυξη του τουρισμού. Ως παράδειγμα ο Πρόεδρος του ΝΟΓ, ανέφερε την Εθνική ομάδα Βουλγαρίας που πραγματοποιεί προπονήσεις στο Λουδία όπως και πολλά σωματεία από Θεσσαλονίκη και Βόλο. Οι αποστολές αυτές- σύμφωνα με τον κύριο Καφετζάκη- ξεπερνούν τον αριθμό των 20 ατόμων η κάθε μια, και όλοι μένουν στην πόλη των Γιαννιτσών, Παράλληλα –όπως τόνισε- επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και τους όμορους δήμους, ενισχύοντας οικονομικά μια σειρά από επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΓ καταθέτοντας τις προτάσεις του για τον απεγκλωβισμό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τόνισε: «Πρέπει να χαρακτηριστεί ο Λουδίας, πλεύσιμος ποταμός και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την τροποποίηση της ζώνης έργου, μέσω της οποίας θα γίνει εκ νέου μια νέα κατανομή γης. Έτσι θα παραχωρηθεί μεγαλύτερο κομμάτι γης στο Δήμο Πέλλας και στη συνέχεια στον Ν.Ο.Γ. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να εντάξουμε τον Όμιλο σε κάποιο αναπτυξιακό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα».

Τέλος σχολιάζοντας το ενδιαφέρον των παραγόντων της ευρύτερης πολιτικής σκηνής σημείωσε πως η κατάσταση παραμένει στάσιμη. Η μοναδική αναλαμπή έργων στο Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών ήταν το 1998 όπου μέσω ενός προγράμματος Leader κατασκευάστηκαν ξύλινοι ξενώνες στις εγκαταστάσεις του Λουδία, όπως και στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 όπου ενισχύθηκε ο Όμιλος από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής. Τέλος ο Πρόεδρος του ΝΟΓ αναφερόμενος στο νεοϊδρυθέν τμήμα κωπηλασίας για ενήλικες χαρακτήρισε την προσπάθεια αυτή ως μια από τις πολλές πρόσφατες προσπάθειες εξωστρέφειας στην ιστορία του Ομίλου.

Το εν λόγω κείμενο δημοσιέυθηκε αρχικά στο thes.gr