30/11/2023
Διάφορα

Την Ευαγγελία Φράγκου τίμησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Την πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών Ευαγγελία Φράγκου τίμησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, για τις διεθνείς επιτυχίες της το 2022.

Σε φιλικό κλίμα, ο Αντιπεριφερειάρχης απένειμε στην ταλαντούχα κωπηλάτρια αναμνηστική πλακέτα και επιταγή αξίας 1500 ευρώ για αγορά εξοπλισμού. Επιπλέον της δώρισε μια πολυτελή έκδοση για την Πέλλα.

Παράλληλα, εκδήλωσε τον θαυμασμό του για τις επιτυχίες της 19χρονης αθλήτριας και συνεχάρη τους γονείς και τους προπονητές της για τη συμβολή τους σε αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι, η ταλαντούχα πρωταθλήτρια κατέκτησε τον Ιούλιο μαζί με τη Χριστίνα Μπούρμπου το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών, στο Βαρέζε της Ιταλίας, κάνοντας παράλληλα παγκόσμιο ρεκόρ με 6:58.41.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η 19χρονη αθλήτρια από τα Γιαννιτσά, με τις σπουδαίες διακρίσεις, πέρασε σήμερα το κατώφλι του Διοικητηρίου, προσκεκλημένη του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή. Η χρυσή πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών, κατέκτησε τον Ιούλιο του 2022, μαζί με τη Χριστίνα Μπούρμπου, την πρώτη θέση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Νέων, Ανδρών-Γυναικών, στο Βαρέζε της Ιταλίας και μάλιστα κατέγραψε παγκόσμιο ρεκόρ.

Οι διακρίσεις για το «χρυσό» κορίτσι της κωπηλασίας, άρχισαν από το 2017, με συμμετοχές της σε πρωταθλήματα παίδων και κλιμακώθηκαν σε εφηβικά Πανελλήνια, Βαλκανικά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας απένειμε στην κορυφαία συντοπίτισσα αθλήτρια, αναμνηστική πλακέτα και επιταγή αξίας 1500 ευρώ, για αγορά εξοπλισμού, ενώ της χάρισε και μία πολυτελή έκδοση για την Πέλλα.

Εξέφρασε το θαυμασμό του, για τα επιτεύγματα της Ευαγγελίας Φράγκου και συνεχάρη τους γονείς και τους προπονητές της για τη συμβολή τους, σ’ αυτή τη διακεκριμένη πορεία.

«Οι διακρίσεις που έχει πετύχει την κατατάσσουν στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές» τόνισε ο κ. Τζαμτζής «μεταξύ αυτών που ενσαρκώνουν τις ελπίδες μας για ένα λαμπρό μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.  Η εξέλιξή της έχει θεαματική ανοδική πορεία, με αποκορύφωση το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, όπου μας κατέπληξε με την πρώτη θέση και το Παγκόσμιο ρεκόρ που κατέκτησε, νικώντας τον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Θαυμάζω τη θέληση και τη δύναμη ψυχής της Ευαγγελίας γιατί δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, αλλά στοχεύει ολοένα και πιο ψηλά. Είμαστε όλοι περήφανοι για την Ευαγγελία, πιστεύοντας ακράδαντα ότι στο μέλλον θα σηκώσει ακόμα ψηλότερα την Πέλλα και ολόκληρη την Ελλάδα».