15/07/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Συμβολή ομίλων της Θεσσαλονίκης στο καθαρισμό του Θερμαϊκού

Με τις καλύτερες προσδοκίες ξεκίνησε η κωπηλατική συμμετοχή στη δράση του προγράμματος «Προσφέρω», η οποία αποσκοπεί στη προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων. Την Παρασκευή 17 Ιουλίου μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης και του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, δύτες της περιβαλλοντικής οργάνωσης isea και οι υπάλληλοι καθαριότητας του Ε΄ Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης ένωσαν τις δυνάμεις τους, υπό την καθοδήγηση των προπονητριών Δήμητρας Γιαννιού και Ιωάννας Μοσχάκη, ούτως ώστε να καθαρίσουν την θαλάσσια περιοχή, μπροστά από τις προβλήτες των προαναφερόμενων Ναυτικών Ομίλων.

 

 

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας:

Αντικείμενα που δεν τα βάζει ο νους ότι μπορεί να υπάρχουν στο βυθό της θάλασσας, όπως έπιπλα κήπου, μηχανάκια, πατίνια κ.α. αλίευσε η αξιέπαινη δράση του προγράμματος «Προσφέρω» με τον υποβρύχιο καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής μπροστά από τις προβλήτες Ναυτικών Ομίλων του Θερμαϊκού κόλπου.

 

 

Με την καθοριστική συμμετοχή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης της isea και του Δήμου Θεσσαλονίκης, την πάντα άρτια οργάνωση των προπονητριών Δήμητρας Γιαννιού και Ιωάννας Μοσχάκη, όλων των δυτών της isea, αλλά και των εργαζομένων στην καθαριότητα του Ε΄ Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης δεκάδες απορρίμματα αποκολλήθηκαν από τα βάθη της νύμφης του Θερμαϊκού για να αφήσουν την θαλάσσια ζωή να συνεχίσει να παράγει το σημαντικό της έργο.