Πέντε μετάλλια η συγκομιδή της Ελλάδας στο Ντούισμπουργκ

Με την κατάκτηση 5 μεταλλίων (δυο χρυσά, ένα ασημένιο και δυο χάλκινα) και τη συμμετοχή σε οχτώ τελικούς έκλεισε σήμερα η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23 του Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, για τα 10 πληρώματα της εθνικής ομάδας.

Στην πρώτη επίσημη διεθνή τους διοργάνωση μετά από ένα χρόνο, τα “ελληνικά κουπιά” απέδειξαν ξανά ότι πληρούν όλα τα εχέγγυα ώστε να διακριθούν ξανά.

Αναλυτικότερα:

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, η Αννέτα Κυρίδου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στα πρώτα 500μ. η 22χρονη πρωταθλήτρια ήταν δεύτερη, παρ’ όλα αυτά, στη πορεία ανέβασε ρυθμό και έφτασε πρώτη στο τερματισμό σε χρόνο 7.39.60. Ακολούθησαν, η Γερμανίδα Φέστερ (με 7.41.93) και η Ρωσίδα Λιούμιχ (με 9.50.04).

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου, ούσα η πιο μικρή στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών, κατάφερε με μια εκπληκτική εμφάνιση να πάρει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό της συγκεκριμένης κατηγορίας (με χρόνο 7.49.51). Μια θέση πίσω από την καστοριανή πρωταθλήτρια τερμάτισε η ολλανδική βάρκα (με 7.51.90), ενώ 3η κατετάγη η ιταλική (με 7.54.08). Η 18χρονη πρωταθλήτρια μπήκε δυναμικά στη κούρσα, πήρε το προβάδισμα και κατάφερε να το διατηρήσει με τέλους.

Οι  Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο και με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσαν να ανέβουν στο βάθρο των νικητριών του Ευρωπαϊκού Κ23, για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, οι οποίες από το 2018 σαρώνουν κάθε μετάλλιο στο διάβα τους ξεκίνησαν αρκετά δυνατά στον μεγάλο τελικό της δικώπου. Παρ’όλα αυτά, στα μισά της κούρσας, οι  Ρουμάνες, ανέβασαν ρυθμό και τερμάτισαν στην 1η θέση, με χρόνο 7.08.80, έναντι 7.10.41 της ελληνικής βάρκας. Ωστόσο, το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην Ιρλανδία με (7.15.92)

Στην πρώτη διεθνή διοργάνωση στην οποία πήραν το βάπτισμα του πυρός ως  πλήρωμα, οι Λεωνίδας Παλαιοπάνος, Γιάννης Καλανδαρίδης, Ζήσης Μπουκουβάλας και Θανάσης Παλαιοπάνος έλαβαν με σπουδαία εμφάνιση, το  χάλκινο μετάλλιο στην τετράκωπο των νέων ανδρών.

Το πλήρωμα της Ρουμανίας βρισκόταν αρκετά μπροστά από νωρίς και εκτός απροόπτου κέρδισε το χρυσό μετάλλια. Η ελληνική βάρκα  βρισκόταν μέχρι τα 1000μ. στη 2η θέση, παρ’ όλα αυτά οι Ιταλοί αντεπιτέθηκαν στα τελευταία μέτρα, με αποτέλεσμα να κερδίσουν το ασημένιο για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου (με χρόνο 6.00.10).  Οι Έλληνες τερμάτισαν σε 6.00.96, ενώ οι πρώτοι Ρουμάνοι σε 5.56.64

Αποδεικνύοντας ό,τι μπορεί να αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία και χωρίς πλήρωμα, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ελαφρύ σκιφ των αγοριών. Αυτή αποτέλεσε την δεύτερη διάκριση του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, αφού πέρυσι είχε λάβει το χρυσό μετάλλιο μαζί μαζί με τον Πέτρο Γκαϊδατζή στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Ο πρωταθλητής της γαλανόλευκης, διατηρούσε την 3η θέση καθ΄όλη τη διάρκεια της κούρσας (με χρόνο 7.08.19). Ο Ιταλός Τόρε κατετάγη 1ος με χρόνο 7.00.07, ενώ ο Τσέχος Τσίντσιμπους δεύτερος με 7.03.02.

Μια κακή εκκίνηση στάθηκε αρκετή, ώστε να εμποδίσει τις Σοφία Θεοχάρη και Άσπα Χριστοδουλίδη να διεκδικήσουν μια θέση στην τριάδα. Αφότου, έμεινε πίσω στο ξεκίνημα του τελικού του διπλού σκιφ νέων γυναικών, το ελληνικό δίδυμο προσπάθησαν να ανακάμψει, φτάνοντας έως τη 4η θέση. Το γερμανικό σκάφος κατέλαβε την 3η θέση με χρόνο 7.22.75, ενώ η ελληνική τερμάτισε σε 7.24.98.

Όσον αφορά τον τελικό του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών νέων γυναικών, η Δήμητρα Κουκλοτίδου, η Ευαγγελία Βακοπούλου, η Καρμέλα Γκαττ και η Ελένη- Μαρίνα Λεβεντέλη πήραν την 5η θέση, διαγράφοντας χρόνο 7.00.03. Δεδομένου του μικρού μέσου όρου ηλικίας του πληρώματος, οι ταλαντούχες αθλήτριες αποχώρησαν από τη διοργάνωση λαμβάνοντας πλούσιες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Οι Πέτρος Θεοδωρίδης και Σταύρος Σουλαρίκας κατέκτησαν την 5η θέση του τελικού του διπλού σκιφ νέων ανδρών. Οι δυο αθλητές καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια τερμάτισαν κάνοντας χρόνο 6.38.28.

Χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερα εμπόδια, ο Στέφανος Καπάκογλου και ο Θοδωρής Λαπίκωφ, πέτυχαν μια εύκολη νίκη στο μικρό τελικό της δικώπου των νέων ανδρών. Με αυτό το αποτέλεσμα, το ελληνικό δίδυμο ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με την 7η θέση, καταγράφοντας χρόνο 6.40.65.

Οι Δημήτρης Στασινός και Γιώργος Μακρυγιάννης κατέκτησαν, τη 2η θέση του Γ’ τελικού του διπλού σκιφ, με χρόνο 6.34.09, και κατετάγησαν 14η στη γενική κατάταξη.

 

” Η Ευαγγελία Αναστασιάδου

 

” Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου

 

” Λεωνίδας Παλαιοπάνος, Γιάννης Καλανδαρίδης, Ζήσης Μπουκουβάλας, Θανάσης Παλαιοπάνος

” Αντώνης Παπακωνσταντίνου