26/03/2023
Όμιλοι Κλειστή Κωπηλασία

Όμιλος Ερετών: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το “1ο Indoor Rowing Cup”.

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου του 2022 ο 1ος Διασυλλογικός αγώνας Indoor Rowing Cup, στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά. Η διοργάνωση που έκανε πρεμιέρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2022», πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Ερετών, το αρχαιότερο αθλητικό σωματείο της Ελλάδας, με έτος ίδρυσης το 1885, σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά. Μάλιστα, ενσωματώθηκε και στο επίσημο καλεντάρι της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Το αγωνιστικό σκέλος περιελάβανε 15 αγωνίσματα, στα οποία αγωνίστηκαν 100 αθλητές, από 6 σωματεία κωπηλασίας, 3 γυμναστήρια, καθώς και αρκετοί ιδιώτες. Οι αθλούμενοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, σε μια διοργάνωση με έντονο συναγωνισμό και πλούσιο θέαμα.

Στο θαλάσσιο χώρο της Ζέας βρισκόταν η Τριήρης Ολυμπιάς, μέσω της οποίας μπορούσε ο κάθε παραβρισκόμενος να αναπολήσει τη μαγεία της κωπηλασίας, από τα βάθη της Ελληνικής μυθολογίας μέχρι τη σημερινή εκδοχή της.

Τον πρώτο διασυλλογικό αγώνα κλειστής κωπηλασίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, εκπρόσωπος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, εκπρόσωποι Σωματείων και πολλοί φίλοι του αθλήματος.

Κατά την απονομή των επάθλων, ο κ. Μώραλης προσέφερε το κύπελλο του Πολυνίκη στον νικητή Όμιλο Ερετών και παράλληλα βράβευσε τους πρωταθλητές του ιστορικού σωματείου για την εξαιρετική τους παρουσία στην Α’ Φάση του 88ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας.

Πολύτιμη φυσικά ήταν και η συνεισφορά των υποστηρικτών του Indoor Rowing Cup: του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, της Λέσχης Επιχειρηματιών Πειραιά και της εταιρίας Pharmasept, καθώς και των Χορηγών επικοινωνίας: Athletics Sports Magazine και το My Piraeus.

Η αυλαία έπεσε με ευχή όλων για επιστροφή της διοργάνωσης το επόμενο έτος, με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία!

Το Δ.Σ. του Ομίλου Ερετών