Rowit Τελευταία Νέα Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες Με χαμόγελα αισιοδοξίας αναχώρησε η Εθνική για το Βαρέζε
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Με χαμόγελα αισιοδοξίας αναχώρησε η Εθνική για το Βαρέζε

Με αισιοδοξία για μια καλή παρουσία και πίστη στις ικανότητές τους, τα τέσσερα πληρώματα της Εθνικής ομάδας, αναχώρησαν το πρωί της Παρασκευής για το Βαρέζε της Ιταλίας, όπου θα διεκδικήσουν, μέσω της προλυμπιακής ρεγκάτας, μια θέση στο μεγάλο ραντεβού του Τόκιο.

Ο Στέφανος Ντούσκος (σκιφ ανδρών) και η Αννέτα Κυρίδου (σκιφ γυναικών) έχοντας ως παρακαταθήκη τις διακρίσεις που έφεραν τα τελευταία χρόνια, θα επιχειρήσουν το πλασάρισμα τους στη προνομιούχο τριάδα του αγωνισμάτων τους. Παράλληλα, τα νεανικά αλλά ελπιδοφόρα διπλά σκιφ ελ. βαρών των Παπακωνσταντίνου-Σουλαρίκας και οι Αναστασιάδου-Φίτσιου, για να κερδίσουν το “ολυμπιακό εισιτήριο” θα πρέπει να τερματίσουν στη πρώτη δυάδα.

Μέσω δηλώσεων τους στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, οι Έλληνες πρωταθλητές μοιράστηκαν τις σκέψεις τους σχετικά με την πρώτη και ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση της χρονιάς.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Μπορεί οι μάσκες να έκρυβαν τα πρόσωπα όλης της αποστολής που συγκεντρώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο «Ελ. Βενιζέλος» για να πετάξει για το Βαρέζε, τα χαμόγελα ωστόσο της αισιοδοξίας δεν έλλειπαν από τους έξι αθλητές και τις αθλήτριες που θα αγωνιστούν για την Ολυμπιακή πρόκριση, στην πρώτη από τις δυο ευκαιρίες που θα έχουν πριν το μεγάλο ραντεβού στο Τόκιο.

Στα σκιφ, ο Στέφανος Ντούσκος και η Αννέτα Κυρίδου έχοντας σπουδαία εμπειρία με τις κούρσες και τις επιτυχίες τους τα τελευταία χρόνια θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στα αγωνίσματά τους για να βρεθούν σε τροχιά πρόκρισης. Λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα για τα 2 διπλά ελ βαρών αφού οι Παπακωνσταντίνου-Σουλαρίκας και οι Αναστασιάδου-Φίτσιου θα πρέπει να πλασαριστούν στις θέσεις 1 και 2 για να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Άπαντες ωστόσο έφυγαν από την Ελλάδα και το Σχοινιά  δηλώνοντας πανέτοιμοι ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Πιο αναλυτικά:

Στέφανος Ντούσκος (σκιφ): «Είμαι αισιόδοξος και σίγουρος ότι θα τα πάω καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά. Η προετοιμασία μου πήγε όπως την είχαμε σχεδιάσει με τους προπονητές και πλέον είμαι έτοιμος για όλα. Πάω στην προολυμπιακή ρεγκάτα με τις καλύτερες προϋποθέσεις».

 

 

Αννέτα Κυρίδου (σκιφ): «Ανυπομονώ να αγωνιστώ και να διεκδικήσω την πρόκριση. Θα πάρω μέρος με καινούργια βάρκα που είναι σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη. Νιώθω ψυχολογικά έτοιμη για αυτό τον πολύ σημαντικό αγώνα. Έχω κάνει πολύ καλή προετοιμασία και έχω πίστη ότι θα τα καταφέρω».

 

 

Ευαγγελία Ανασταδιάδου (διπλό σκιφ ελ. Βαρών): Προσπαθούμε όλο αυτό τον καιρό να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται ώστε να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε από την προολυμπιακή ρεγκάτα. Έχουμε δουλέψει με την Ζωή (Φίτσιου) πολύ περισσότερο και καλύτερα ως πλήρωμα από το ΕυρωπαΪκό της προηγούμενης χρονιάς στο Πόζναν. Πίεση πάντα υπάρχει, το πλήρωμα όμως έχει δυνατότητες και θα το παλέψουμε».

 

 

Ζωή Φίτσιου (διπλό σκιφ ελ βαρών): Ανυπομονούμε να αγωνιστούμε. Σίγουρα είμαστε πιο δουλεμένες από ότι στον πρώτο μας αγώνα και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Θα διεκδικήσουμε το καλύτερο με όλες μας τις δυνάμεις».

 

 

Αντώνης Παπακωνσταντίνου (διπλό σκιφ ελ βαρών): Είμαστε μια καινούργια βάρκα, θα τρέξουμε για πρώτη φορά μαζί με τον Σταύρο (Σουλαρίκα), αλλά θεωρώ  ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Περίμενα αυτή τη στιγμή, να διεκδικήσω την Ολυμπιακή πρόκριση, από τότε που αγωνιζόμουν στα σκιφ. Θέλω να ελπίζω ότι θα τα πάμε καλά. Έχουμε και οι δυο μας φέρει επιτυχίες στο πρόσφατο παρελθόν αγωνιζόμενοι σε διαφορετικές βάρκες. Η προετοιμασία μας πήγε πολύ καλά και πλέον απομένει να δείξουμε αυτή τη δουλειά στον αγώνα».

Την αποστολή συνόδεψαν στην Ιταλία ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τόλης Παλαιοπάνος, ο γιατρός Γιάννης Χριστογιάννης, ο φυσικοθεραπευτής Ανδρέας Καλογερόπουλος και ο αρχηγός της αποστολής Βασίλης Πολύμερος.

Exit mobile version