15/07/2024
Συνεντεύξεις - Αφιερώματα

Με τη συμμετοχή 200 παιδιών το summer camp του ΝΟΛ

Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι τα παιδιά της Λήμνου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον “μαγικό κόσμο” του ναυταθλητισμού, μέσω του summer camp του ΝΟΛ. Με πιστή τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων και με τη συμβολή ενός άρτια καταρτισμένου προπονητικού επιτελείου, ο νησιώτικος όμιλος προσπαθεί να διάγει γι’ ακόμη μια φορά τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον συντονισμό του summer camp ή αλλιώς ακαδημίας εκμάθησης ναυτικών αθλημάτων τον έχουν αναλάβει ο προπονητής του ΝΟ Λήμνου, Κώστας Δικράνης μαζί με τον φοιτητή των ΤΕΦΑΑ και παγκόσμιο πρωταθλητή κωπηλασίας Χάρη Ντινενή, καθώς και τον καθηγητή φυσικής αγωγής Τάσο Κανταρά. Στο πλευρό τους έχουν παλιούς αθλητές του σωματείου, όπως η Χρύσα Μπερμπερή, η Θεοδώρα Τραμουντάνη, η Δέσποινα Μανωλέρη, η Βαγιανή Μανωλέρη, η Ελένη Λαντούρη, ο Παναγιώτης Αφιώνης, καθώς και ο έφορος του τμήματος Χρήστος Πυρομάγλος.

 

” Ο Γιάννης Λυτσάκης (αριστερά ) και ο Χρήστος Πυρομάγλος (δεξιά)

 

Λυτσάκης: «Έχουμε αναλάβει γύρω στα 200 παιδιά»

Όσον αφορά το εν λόγω εγχείρημα, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου, Γιάννης Λυτσάκης ενημερώνει: «Αυτή τη στιγμή ο όμιλος μας έχει αναλάβει να γυμνάσει γύρω στα 200 παιδιά, τα οποία είναι διανεμημένα ανάλογα με τις ηλικίες και τα αθλήματα. Φέτος έχουμε περισσότερους ενδιαφερομένους, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα δίνεται η δυνατότητα στα νεαρά παιδιά να μάθουν κωπηλασία, κολύμβηση, κανόε-καγιάκ, ιστιοσανίδα, καθώς και την κατάλληλη στρατηγική για ασφάλεια στη θάλασσα. Ο κύριος σκοπός είναι να περάσουν ένα διασκεδαστικό καλοκαίρι, με πολύ παιχνίδι και άθληση».

«Τα παιδιά είναι αρκετά ικανοποιημένα από τη διοργάνωση της ακαδημίας, το ίδιο και οι γονείς. Ασφαλώς, τηρούμε και το ιατρικό πρωτόκολλο που προβλέπει η κυβέρνηση, ούτως ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα», προσθέτει.

«Η τοπική κοινωνία στηρίζει το άθλημα»

Σχετικά με την περιρρέουσα κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, ο κ. Λυτσάκης τονίζει: «Φέτος τα πράγματα ήταν δύσκολα. Υπήρχε για μεγάλο διάστημα αγωνιστική απραξία λόγω της πανδημίας. Θέλαμε να συμμετάσχουμε στην πανελλήνια συνάντηση ανάπτυξης με 30 παιδιά της αντίστοιχης κατηγορίας, παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν εφικτό», και τονίζει: «Η τοπική κοινωνία στηρίζει το άθλημα. Το τελευταίο διάστημα ήρθαν αρκετά παιδιά και έκαναν την εγγραφή τους στον όμιλο».

Σε δεύτερη φάση, ο πρόεδρος του ΝΟΛ γνωστοποιεί: «Θέλω να επισημάνω ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας έχει δωρίσει σκάφη και αθλητικό υλικό. Μεταξύ αυτών, μας έχει παραχωρήσει και ένα τροχόσπιτο που το χρησιμοποιούμε σαν αποδυτήρια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ το συγκεκριμένο Ίδρυμα για την στήριξη του, καθώς και τους περαιτέρω χορηγούς, χάρις στους οποίους μπορέσαμε να δώσουμε το παρόν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα».

 

“Μέλη του ΝΟΛ στο 86ο εννιαίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Πυρομάγλος: «Να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες του αθλητισμού στη νεολαία»

Από την μεριά του, ο έφορος Χρήστος Πυρομάγλος εκφέρει την εξής άποψη: «Η ακαδημία εκμάθησης ναυτικών αθλημάτων ή αλλιώς summer camp αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τα νέα παιδιά να γνωρίσουν και στη πορεία να αγαπήσουν τόσο τη θάλασσα, όσο και τα αθλήματα νερού. Η οργάνωση του προγράμματος που πραγματοποιήσαμε βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις οδηγίες που προβλέπει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την προφύλαξη από την πανδημία του κορωνοϊού.  Συνεπώς, όλα κυλούν ομαλά, δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα παιδιά έρχονται στον όμιλο και φεύγουν από αυτόν χαμογελαστά. Εξάλλου, ο μεγάλος στόχος που έχει τεθεί από το ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου είναι να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες του αθλητισμού στη νεολαία. Κάτι που καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία οι προπονητές μας».

Ολοκληρώνοντας τον συλλογισμό του, ο πάλαι ποτέ πρωταθλητής ιστιοπλοΐας συμπεραίνει: «Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι, η κίνηση που κάναμε μας φέρνει κάποια έσοδα στον όμιλο, απαραίτητα για την έναρξη της νέας χρονιά. Δυστυχώς, οι οικονομικές δυσκολίες είναι ένα μελανό σημείο του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

 

 

 

 

 

administrator
Όπως στα περισσότερα παιδιά έτσι και για εμένα, η πρώτη επαφή με τον αθλητισμό ήταν το ποδόσφαιρο. Μπάλα με τα παιδιά της γειτονιάς, αθλητική εφημερίδα ή ένα στοιχηματικό κουπόνι στο χέρι. Τα χρόνια πέρασαν και εν τέλει κατάφερα να κάνω επάγγελμα το παιδικό μου όνειρο. Καθοριστικό ήταν για εμένα το πέρασμα μου από τις εφημερίδες της πόλης μου, του Βόλου (Θεσσαλία, Ταχυδρόμο), στις οποίες μου ανατέθηκαν αρκετά θέματα ερασιτεχνικών αθλημάτων. Κάπως έτσι κατάφερα να βγάλω τις "παρωπίδες" και να διαπιστώσω ότι υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές, οι οποίοι ζουν στην αφάνεια, λόγω ελάχιστης έως και μηδαμινής προβολής του αθλήματος τους. Έχοντας γράψει αρκετά κωπηλατικά θέματα, ενθουσιάστηκα με το άθλημα αυτό. Στη συνέχεια, αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ (ερασιτεχνικά βέβαια) και διαπίστωσα τη μαγεία που νιώθει ο κάθε αθλητής όταν πιάνει κουπί στα χέρια του. Κάπως έτσι, ο αδαής δημοσιογράφος έμαθε ότι οι κωπηλάτες δεν τραβούν κουπί πάνω σε κανό. Στην πορεία αγάπησε αυτό το υπέροχο άθλημα. Πλέον προσπαθεί μέσω του rowit να του δώσει την σημασία που αξίζει.