23/02/2024
Κλειστή Κωπηλασία

Με τέσσερα νέα πανελλήνια ρεκόρ στη Σαλαμίνα

Ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο στο Κλειστό γήπεδο “Ν. Γραμματικός” ο 4ος Πανελλήνιος αγώνας κλειστής κωπηλασίας, με τα τέσσερα νέα πανελλήνια ρεκόρ, τη μεγάλη συμμετοχή  και τη κατάμεστη κερκίδα να συντελούν στην επιτυχία του.

Για ένα διάστημα τουλάχιστον πέντε ωρών οι πεντακόσιοι αγωνιζόμενοι ηλικιών από 12 ετών έως και 70 έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους, ίδρωσαν τη φανέλα και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα μέσα από τις εντυπωσιακές προσπάθειες τους.

Την παράσταση έκλεψαν τα τρια νέα πανελλήνια ρεκόρ, τα οποία καταρρίφθηκαν στον αγώνα. Οι αθλητές οι οποίοι τα κατάφεραν είναι, η Δήμητρα Αναστασία Γιαγκίνη του ΝΟΘ στα 1000μ. της κατηγορίας 12-18 με 3.54.4, ο Λεωνίδας Τζουμεζης του ΕΝΟΑ στην κατηγορία των αγοριών 17-18 με 1.22.9 στα 500μ., καθώς και ο Μπόρις Καταφυγιώτης του ΝΟΘ επίσης στα 2000μ. της κατηγορίας 15-16 με 6.25.0. Τέλος, η Ελένη Χαραλαμπίδου-Λέιτον  του ΝΟΘ έκανε το δικό της ρεκόρ στα 2000μ. της κατηγορίας  15-16, με 7.25.5.

Παράλληλα, στο γήπεδο της Σαλαμίνας έδωσαν το παρόν και αρκετοί από τους  Έλληνες διεθνείς. Νωρίτερα, την ίδια μέρα είχαν ολοκληρώσει προπονητικό κοινόβιο στο Σχοινιά. Η Μαρία Κυρίδου η οποία (μαζί με τη Χριστίνα Μπουρμπου) έχει πάρει τη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατέλαβε τη πρώτη θέση στη κατηγορία της. Μεταξύ των διακριθέντων αθλητών βρίσκονταν οι, Χρήστος Στεργιάκας, Γιάννης Καλανδαρίδης, Δημήτρης Μπουκουβάλας, Μιχάλης Καλέντζης, Αννέτα Κυρίδου, Άσπα Χριστοδουλίδη κι άλλοι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική και η συβολή του Δήμου Σαλαμίνας στη διοργάνωση. Από τη πλευρά του, ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Παναγόπουλος παρακολούθησε από κοντά τους αγώνας και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες. Μια κίνηση η οποία αποδεικνύει την αγάπη του νησιού για τον αθλητισμό και κυρίως τη κωπηλασία.

Tα αποτελέσματα των ατομικών αγωνισμάτων ΕΔΩ 

Τα αποτελέσματα των ομαδικών αγωνισμάτων ΕΔΩ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *