Με τέσσερα νέα πανελλήνια ρεκόρ στη Σαλαμίνα

Ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο στο Κλειστό γήπεδο “Ν. Γραμματικός” ο 4ος Πανελλήνιος αγώνας κλειστής κωπηλασίας, με τα τέσσερα νέα πανελλήνια ρεκόρ, τη μεγάλη συμμετοχή  και τη κατάμεστη κερκίδα να συντελούν στην επιτυχία του.

Για ένα διάστημα τουλάχιστον πέντε ωρών οι πεντακόσιοι αγωνιζόμενοι ηλικιών από 12 ετών έως και 70 έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους, ίδρωσαν τη φανέλα και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα μέσα από τις εντυπωσιακές προσπάθειες τους.

Την παράσταση έκλεψαν τα τρια νέα πανελλήνια ρεκόρ, τα οποία καταρρίφθηκαν στον αγώνα. Οι αθλητές οι οποίοι τα κατάφεραν είναι, η Δήμητρα Αναστασία Γιαγκίνη του ΝΟΘ στα 1000μ. της κατηγορίας 12-18 με 3.54.4, ο Λεωνίδας Τζουμεζης του ΕΝΟΑ στην κατηγορία των αγοριών 17-18 με 1.22.9 στα 500μ., καθώς και ο Μπόρις Καταφυγιώτης του ΝΟΘ επίσης στα 2000μ. της κατηγορίας 15-16 με 6.25.0. Τέλος, η Ελένη Χαραλαμπίδου-Λέιτον  του ΝΟΘ έκανε το δικό της ρεκόρ στα 2000μ. της κατηγορίας  15-16, με 7.25.5.

Παράλληλα, στο γήπεδο της Σαλαμίνας έδωσαν το παρόν και αρκετοί από τους  Έλληνες διεθνείς. Νωρίτερα, την ίδια μέρα είχαν ολοκληρώσει προπονητικό κοινόβιο στο Σχοινιά. Η Μαρία Κυρίδου η οποία (μαζί με τη Χριστίνα Μπουρμπου) έχει πάρει τη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατέλαβε τη πρώτη θέση στη κατηγορία της. Μεταξύ των διακριθέντων αθλητών βρίσκονταν οι, Χρήστος Στεργιάκας, Γιάννης Καλανδαρίδης, Δημήτρης Μπουκουβάλας, Μιχάλης Καλέντζης, Αννέτα Κυρίδου, Άσπα Χριστοδουλίδη κι άλλοι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική και η συβολή του Δήμου Σαλαμίνας στη διοργάνωση. Από τη πλευρά του, ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Παναγόπουλος παρακολούθησε από κοντά τους αγώνας και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες. Μια κίνηση η οποία αποδεικνύει την αγάπη του νησιού για τον αθλητισμό και κυρίως τη κωπηλασία.

Tα αποτελέσματα των ατομικών αγωνισμάτων ΕΔΩ 

Τα αποτελέσματα των ομαδικών αγωνισμάτων ΕΔΩ 

 • Η ΕΚΟΦΝΣ τίμησε τα χρυσά κορίτσια του ΝΟΘ – Rowit
  23 Δεκεμβρίου 2019 at 14:51

  […] Μια ιδιαίτερη έκπληξη επιφύλασσε για τα χρυσά κορίτσια του ΝΟΘ, Μαρία Κυριδου και Χριστίνα Μπούρμπου, το 4ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας, το οποίο έλαβε χώρα στη Σαλαμίνα. Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία τις τίμησε για την επιτυχία τους να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Τόκιο το 2020. Το βραβείο παρέλαβε η Αννετα Κυρίδου, καθώς η Μπούρμπου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο νησί του Σαρωνικού. Υπενθυμίζεται ότι, στη διοργάνωση η οποία διεξήχθηκε στο κλειστό “Ν.Γραμματικος” σημειώθηκαν τρία πανελλήνια ρεκόρ. […]

 • Αξιέπαινη εμφάνιση από τα Special Olympics στη Σαλαμίνα – Rowit
  26 Δεκεμβρίου 2019 at 15:12

  […] Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι, στη φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν τρια πανελλήνια ρεκόρ. […]

 • Α. Αντωνίου: «Ο κ. Παγανόπουλος είναι κοντά στο ναυταθλητισμό» – Rowit
  28 Δεκεμβρίου 2019 at 16:22

  […] Να σημειωθεί ότι στον αγώνα πραγματοποιήθηκαν τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ. […]

 • Ο Δήμος Σαλαμίνας τίμησε τα χρυσά κορίτσια του ΝΟΘ – Rowit
  30 Δεκεμβρίου 2019 at 17:21

  […] Μια ιδιαίτερη έκπληξη επιφύλασσε για τα χρυσά κορίτσια του ΝΟΘ, Μαρία Κυριδου και Χριστίνα Μπούρμπου, το 4ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας, το οποίο έλαβε χώρα στη Σαλαμίνα. Η δημοτική αρχή του νησιού τις τίμησε για την επιτυχία τους να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Τόκιο το 2020. Το βραβείο παρέλαβε η Αννετα Κυρίδου, καθώς η Μπούρμπου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο νησί του Σαρωνικού. Υπενθυμίζεται ότι, στη διοργάνωση η οποία διεξήχθηκε στο κλειστό “Ν.Γραμματικος” σημειώθηκαν τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ. […]