16/04/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Κατ’εξαίρεση προπόνηση για 11 Έλληνες κωπηλάτες

Οι περιορισμοί για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού γίνονται όλο και πιο αυστηροί στη χώρα μας. Ωστόσο, με γνώμονα την ασφαλή προετοιμασία των αθλητών που έχουν προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η ΓΓΑ ανακοίνωσε μια λίστα με τα ονόματα εκείνων που θα μπορούν να προπονούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις κατ’ εξαίρεση. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται 11 κωπηλάτες.

Αρχικά, ο κατάλογος καταρτίστηκε με 84 αθλητές, ενώ στην πορεία προστέθηκαν ακόμη 23. Τρεις εκ των νέων προσθηκών είναι Κύπριοι αθλητές του στίβου, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας. Συνολικά, οι δικαιούχοι αποτελούν μέλη 12 Αθλητικών Ομοσπονδιών. Κάπου εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από απόφαση του προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου, δεν συγκαταλέγεται στη λίστα κανένας αθλητής του υγρού στίβου.

Οι αρχικές επαφές για την συμπλήρωση της σχετικής λίστας, πραγματοποιήθηκαν μέσω επαφών του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, τους προέδρους των Ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων, αλλά και τους προέδρους των Λιγκών (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ).

Ο 11 κωπηλάτες της γαλανόλευκης:

1. ΝΤΟΥΣΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
2. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
3. ΚΑΠΑΚΟΓΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
4. ΚΑΛΕΝΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
5. ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
6. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
7. ΚΥΡΙΔΟΥ ΑΝΝΕΤΑ
8. ΚΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
9. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
10. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
11. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΘΩΜΑΙΣ