Ικανοποιημένη η ΕΚΟΦΝΣ για τα τεκταινόμενα στις δωρεές

Με τον καλύτερο τρόπο υποδέχθηκε η ΕΚΟΦΝΣ την απόφαση της κυβέρνησης, η προβλέπει την μείωση του φόρου εισοδήματος, για τα άτομα τα οποία παρέχουν δωρεές σε ερασιτεχνικά σωματεία. Σε σχετική της ανακοίνωση, η Ελληνική Ομοσπονδία επισημαίνει ότι κινήσεις σαν αυτήν ενισχύουν τον λαβωμένο από την οικονομική κρίση ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς δημιουργούν κίνητρα χρηματοδότησης από ιδιώτες. Πλην αυτού, δίνει τα εύσημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την συμβολή του.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

H Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία υποδέχεται με ικανοποίηση την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία μειώνεται ο φόρος εισοδήματος για τα πρόσωπα που προβαίνουν σε δωρεές σε ερασιτεχνικά σωματεία σε ποσοστό 20% επί του ποσού της δωρεάς.

Τέτοιες αποφάσεις μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού ο οποίος τα τελευταία χρόνια συρρικνώθηκε απόρροια της οικονομικής κρίσης που πέρασε η χώρα μας, αφού δημιουργούν ισχυρά κίνητρα χρηματοδότησης από τον ιδιωτικό τομέα.

Δείχνει παράλληλα την πρόθεση-δέσμευση του υφυπουργείου Αθλητισμού και προσωπικά του Υφυπουργού κυρίου Λευτέρη Αυγενάκη να σταθεί δίπλα στο κομμάτι αυτό του ελληνικού αθλητισμού που πρόσφερε και συνεχίζει παρά τις αντιξοότητες να προσφέρει μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας.