17/04/2024
Συνεντεύξεις - Αφιερώματα

Αννέτα Κυρίδου: «Σπάσε τη σιωπή σου»

Με ένα μήνυμα-παράπονο που προβάλλεται σε βίντεο (δείτε το εδώ) σχετικό με νέες αποκαλύψεις της ομάδας ιστιοπλόων, η Αννέτα Κυρίδου τοποθετείται σχετικά με την αντιμετώπιση που έχαιρε η μαρτυρία της, από τη διοίκηση του ομίλου της, του ΝΟΘ.

Ο προβληματισμός της Ελληνίδας πρωταθλήτριας έχει να κάνει με το ότι, ο πρόεδρος του ΝΟΘ και μέλος της ΕΙΟ, Λάζαρος Τσαλίκης, την άφησε “μόνη” στον αγώνα της για δικαίωση ενάντια στην απερχόμενη διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ.

Οι δηλώσεις της Ελληνίδας πρωταθλήτριας:

«Σπάσε τη σιωπή σου. Πριν λίγο καιρό, έσπασε και γω τη σιωπή μου. Είπα την αλήθεια για ένα καλύτερο μέλλον. Για ένα καλύτερο μέλλον στον αθλητισμό. Για ένα καλύτερο μέλλον στο άθλημα που αγαπάω. Η φωνή μου αποτελούσε φωνή για πολλούς ακόμα συναθλητές μου. Είναι πολύ δύσκολο να σπάσει η σιωπή σου. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι σε περίοδο Ολυμπιακής προετοιμασίας. Βέβαια και οι αθλητές, φοβούνται να μιλήσουν. Φοβούνται να σπάσουν τη σιωπή τους όταν υπάρχει μια συνεχόμενη υποκρισία των παραγόντων. Δεν περίμενα ότι ο πρόεδρος του ομίλου μου, του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να με υποστηρίξει. Δε γίνεται να υπάρξει εξέλιξη στον αθλητισμό, όταν αντί να κοιτάμε το συμφέρον των αθλητών, κοιτάμε την προσωπική μας εξέλιξη…

…Αλλά από ότι φαίνεται είναι πολύ εύκολο να εξαγοράσεις τις φωνές των ανθρώπων. Οι συναθλητές μου, οι αθλητές των οποίων η φωνή μου ήταν και φωνή τους, βρέθηκαν απέναντι μου. Έμεινα μόνη μου. Τελικά ίσως είναι το κράτος και η νοοτροπία μας που δεν μας αφήσει να αλλάξουμε. Δε θα μας αφήσει να σπάσουμε τη σιωπή μας. Που δεν θα μας αφήσει να αλλάξουμε το μέλλον».