28/09/2023
Κλειστή Κωπηλασία Συνεντεύξεις - Αφιερώματα

Αργυρίου και Κόνσολας μιλούν για το πανελλήνιο της Σαλαμίνας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε, το Σάββατο (21/12) το 4ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας. Στον απόηχο αυτού, δυο εκρόσωποι της οικοδέσποινας ομάδας, ΝΑΟΣ, μιλούν για την πετυχημένη αυτή διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα, για το θέμα παίρνουν θέση ο πρόεδρος του νησιώτικου σωματείου και γενικός γραμματέας της ΕΚΟΦΝΣ Αντώνης Αργυρίου, καθώς και ο ολυμπιονίκης Λευτέρης Κόνσολας.

Όσον αφορά το χρονικό της δημιουργίας του πανελληνίου πρωταθλήματος στο ιδαίτερο αυτό άθλημα, ο Αντώνης Αργυρίου τονίζει: «Πραγματοποιούμε αυτή τη διοργάνωση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η κλειστή κωπηλασία ή αλλιώς κωπηλασία σάλας χρειάζεται υποχρεωτικά ένα κλειστό γυμναστήριο, ώστε να διεξαχθεί. Τον πρώτο αγώνα τον κάναμε στο κλειστό του τάε κβο ντο, στο Παλαιό Φάληρο. Τα επόμενα δυο τα κάναμε στο ολυμπιακό κέντρο πυγμαχίας του Περιστερίου. Μας βοήθησε αρκετά ο δήμος αυτός, αν και η περιοχή δεν είναι σχετική με την κωπηλασία».

“Από αριστερά προς τα δεξιά: Χάρης Παπάζογλου (παλαίμαχος μπασκετμπολίστας), Αντώνης Αργυρίου, Σπύρος Γάτος (ομοσπονδιακός προπονητής)

«Για το φετινό πανελλήνιο εξεταζόντουσταν τρεις προτάσεις, η Αργυρούπολη, το Περιστέρι και τη Σαλαμίνα. Τελικά καταλείξαμε Σαλαμίνα, διότι ο δήμος μας χορήγησε, τα οποία βοήθησαν ώστε να καλυφθούν κάποια έξοδα. Επομένως, στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, αυτός ήταν ένα πολύ σοβαρός λόγος ώστε να γίνει η επιλογή αυτή. Ευχαριστούμε πολύ τον δήμαρχο του νησιού, τον κ. Γιώργο Παναγόπουλο, διότι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος αγαπάει τον ναυταθλητισμό. Συνεχώς βρίσκεται κοντά μας και κάνει βήματα προς την προώθηση του», συμπεραίνει.

Σε δεύτερο χρόνο, ο κ. Αργυρίου κάνει λόγο για την ολοένα και περισσότερο ανάπτυξη της κλειστής κωπηλασίας σε παγκόσμια κλίμακα: «Η κωπηλασία σάλας τα τελευταία χρόνια αναπτύσεται αρκετά σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Αμερική. Εκτός από εκεί πραγματοποιούνται σημαντικές ενχώριες διοργανώσεις και σε διάφορα κράτη της Ευρώπης. Από την πλευρά της η FISA έχει αντιληφθεί την αξία αυτού του αθλήματος, Επομένως, έχει καθιερώσει πανευρωπαικό, αλλά και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τα κράτη τα οποία επιθυμούν να διοργανώσουν μια διεθνής διοργάνωση κάνουν αίτηση στη Παγκόσμια Ομοσπονδία και στη πορεία εξετάζονται από αυτήν τα αιτήματα τους. Ίσως διεκδικήσουμε κι εμείς σαν Ελλάδα ένα τέτοιο πρωτάθλημα, κάποια στιγμή. Θεωρώ ότι, το άθλημα αυτό είναι ένα σημαντικό παρακλάδι της κωπηλασίας, διότι βοηθάει πολύ τους ναυτικούς ομίλους. Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι αποτρεπτικές ώστε να κάνουμε προπόνηση στη θάλασσα, οι αθλητές τους κάνουν προπόνηση σε αυτό».

“Ο Λευτέρης Κόνσολας

Από τη δική του πλευρά, ο όγδοος ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Λευτέρης Κόνσολας αναφέρει: «Η διοργάνωση αυτή, η οποία έγινε για πρώτη φορά στη Σαλαμίνα ήταν αρκετά διασκεδαστική. Μάλιστα ήρθε και αρκετός κόσμος. Όχι μόνο από άποψη συμμετεχόντων, αλλά και από φιλάθλων. Δεν περίμενα τόσο μεγάλη προσέλευση στο γήπεδο. Είναι πολύ θετικό για τον τόπο μας ότι πραγματοποιήθηκε σε αυτόν το πανελλήνιο. Μακάρι να πάρουμε κι άλλες διοργανώσεις μελλοντικά».

Να σημειωθεί ότι στον αγώνα πραγματοποιήθηκαν τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ.

administrator
Όπως στα περισσότερα παιδιά έτσι και για εμένα, η πρώτη επαφή με τον αθλητισμό ήταν το ποδόσφαιρο. Μπάλα με τα παιδιά της γειτονιάς, αθλητική εφημερίδα ή ένα στοιχηματικό κουπόνι στο χέρι. Τα χρόνια πέρασαν και εν τέλει κατάφερα να κάνω επάγγελμα το παιδικό μου όνειρο. Καθοριστικό ήταν για εμένα το πέρασμα μου από τις εφημερίδες της πόλης μου, του Βόλου (Θεσσαλία, Ταχυδρόμο), στις οποίες μου ανατέθηκαν αρκετά θέματα ερασιτεχνικών αθλημάτων. Κάπως έτσι κατάφερα να βγάλω τις "παρωπίδες" και να διαπιστώσω ότι υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές, οι οποίοι ζουν στην αφάνεια, λόγω ελάχιστης έως και μηδαμινής προβολής του αθλήματος τους. Έχοντας γράψει αρκετά κωπηλατικά θέματα, ενθουσιάστηκα με το άθλημα αυτό. Στη συνέχεια, αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ (ερασιτεχνικά βέβαια) και διαπίστωσα τη μαγεία που νιώθει ο κάθε αθλητής όταν πιάνει κουπί στα χέρια του. Κάπως έτσι, ο αδαής δημοσιογράφος έμαθε ότι οι κωπηλάτες δεν τραβούν κουπί πάνω σε κανό. Στην πορεία αγάπησε αυτό το υπέροχο άθλημα. Πλέον προσπαθεί μέσω του rowit να του δώσει την σημασία που αξίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *