Αξιόλογη εμφάνιση για το τετραπλό του ΝΟΘ

Ακόμη μια μεγάλη διάκριση ετοιμάζεται να προσθέσει στο ενεργητικό του το τετραπλό μετά πηδαλιούχου παράκτιας κωπηλασίας του ΝΟΘ. Το πλήρωμα του θεσσαλονίτικου ομίλου αποτελούμενο από τους Παναγιώτα Γκέκα (πηδαλιούχος), Πέτρο Μπαλλή, Μιχάλη Καλέντζη, Σπύρο Καλέντζη και Στέφανο Καπακόγλου έλαβε την 3η θέση στον ημιτελικό του Challenge Prince Albert II του Μονακό και πλέον στοχεύει στον αυριανό τελικό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πλήρωμα αγωνίζεται με ορισμένες τροποποιήσεις στη σύνθεση του, σχετικά με εκείνο που κατέβηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας (7η θέση). Ο Σπύρος Καλέντζης και ο Στέφανος Καπακόγλου ενσωματώθηκαν σε αυτό αντί του Νίκου Δεμελή και του Παναγιώτη Υψηλάντη. Κάπου εδώ να τονιστεί ότι  ο Καπάκογλου ο οποίος δεν ενσωματώθηκε νωρίτερα στην ομάδα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, έλαβε την 7η θέση στο αγώνισμα του σκιφ στην Ολυμπιάδα Νέων του Μπούενος Άιρες το 2018.  Επιπλέον, ο Καλέντζης προστέθηκε σε αυτό λόγω των καλών αποτελεσμάτων του στο εργόμετρο. Ας σημειωθεί ακόμη ότι, ο συνοδός προπονητής του ελληνικού πληρώματος είναι ο Γιάννης Χρυσόπουλος.

Όσον αφορά στην κούρσα του ημιτελικού, την 1η θέση κατέλαβε η Ιταλία με το πλήρωμα των Costa Giaocomo, Giorgio Casaccia Gibelli, Federico Garibaldi, Edoardo Marchetti και Alessandro Calder (πηδαλιούχος), κάνοντας χρόνο 15.23.00. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η ομάδα του Μονακό με τους Antognelli Quentin, Noirot Vincent, Delhon Gaetan, Gazaix Julien, Stefanelli Clara (πηδαλιούχος) με 15.23.80. Μια θέση μετά την οικοδέσποινα ακολούθησε η ελληνική βάρκα με 15.44.00.  Εν συνεχεία, την 4η θέση κατέκτησε η Πορτογαλία, η οποία απαρτιζόταν από τους  Nuno Coelho, Nuno Mendes, Vasco Bessa, Robert Rodrigues,  και πηδαλιούχο τον Antonio Va με χρόνο 15.44.20.