19/04/2025
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Φινάλε χωρίς μετάλλια για την εθνική

Έχοντας λάβει μια 4η, μια 5ηκαι μια 6η θέση ολοκληρώθηκε για την Ελλάδα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Υπενθυμίζουμε ότι η διοργάνωση διεξήχθη στο κωπηλατοδρόμιο στο οποίο την επόμενη χρονιά θα φιλοξενηθεί η Ολυμπιακή ρεγκάτα.

Σπουδαία εμφάνιση, η οποία τις τις έφερε μια ανάσα από το χάλκινο μετάλλιο, πραγματοποίησαν στον τελικό της δικώπου άνευ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος οι Ισμήνη Νόνη και Αθηνά Δίτσιου (ΦΩΤΟ). Αν και η ελληνική βάρκα βρισκόταν στην 6η θέση μέχρι τα 500μ., στην πορεία ανέβασε ρυθμούς. Στη μεγαλύτερη διάρκεια της κούρσας πάλεψε με τη Γερμανία για την 3η θέση, χωρίς αποτέλεσμα. Κάπως έτσι οι ελληνίδες πρωταθλήτριες κατέλαβαν την 4η θέση με χρόνο 7.56.99. Απεναντίας το γερμανικό πλήρωμα ανέβηκε στο βάθρο σε 7.52.66. Όπως και να έχει, τα δυο κορίτσια έκαναν την υπέρβασή τους, καθώς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων, είχαν βγει 6ες. Η Τσεχία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κέρδισε (7.42.98), ενώ το ασημένιο κατέληξε στις Κινέζες. (7.48.80).

Μια άσχημη εκκίνηση στέρησε από τους Λεωνίδα Τζουμεζή- Λεωνίδα Παλαιοπάνο -Δημήτρη Ζωγράφο -Θεώδωρος Λαπικόφ την ευκαιρία να λάβουν ένα μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η τετράκωπος άνευ των εφήβων έμεινε πολύ πίσω από το ξεκίνημα της κούρσας. Γεγονός που δεν επέτρεψε στο ελληνικό πλήρωμα να καλύψει το χαμένο έδαφος από τα πληρώματα που όδευαν προς τα μετάλλια. Παρόλα αυτά, κατάφερα να περάσει τις Ηνωμένων Πολιτειών και να καταλάβει την 5ηθέση με χρόνο 6.27.18. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανία (6.18.25) , το ασημένιο η Μ.Βρετανία (6.19.75) και το χάλκινο η Ιταλία (6.21.08).

Τα ελληνικά κουπιά ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων στην πόλη του ανατέλοντος ηλίου, με τις Ευαγγελία Φράγκου και Ευαγγελία Αναστασιάδου να παίρνουν την 6η θέση στο διπλού σκιφ. Μέχρι και τα μισά της κούρσας τα δυο κορίτσια βρίσκονταν στην 5η θέση από τα πρώτα 500μ. Ωστόσο ο τερματισμός τις βρήκε στην 6η. Το χρυσό κατέκτησε η Ολλανδία, το ασημένιο η Κίνα, και το χάλκινο η Λιθουανία.