13/06/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες HOT

Τελευταίο τεστ πριν τους Ολυμπιακούς για Ντούσκο και Μπούρμπου-Αναστασιάδου

Πρόβα τζενεράλε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τον επόμενο Ιούλιο αναμένεται να αποτελέσει για τον Στέφανο Ντούσκο (σκιφ) και τις Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου (δίκωπος) το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει αύριο στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Το τελικό τεστ πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού τον ερχόμενο Ιούλιο θα δώσουν στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει αύριο στη Λουκέρνη ο Στέφανος Ντούσκος και οι Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου στα αγωνίσματα του σκιφ και της δικώπου αντίστοιχα.

Λίγες μέρες μετά τις δυο θριαμβευτικές προκρίσεις των ελληνικών διπλών ελ. βαρών στον ίδιο στίβο ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος και οι ασημένιες πρωταθλήτριες Ευρώπης Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν ένα πολύ δυνατό τεστ απέναντι στους αντιπάλους που θα βρουν στο Παρίσι σε περίπου 60 μέρες στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα.

Συνολικά 29 αθλητές θα λάβουν μέρος στο αγώνισμα του σκιφ ανδρών και βέβαια ξεχωρίζουν ο Γερμανός Παγκόσμιος πρωταθλητής Όλιβερ Ζάιντλερ ο ιδιαίτερα επικίνδυνος Ολλανδός Σιμόν Φαν Ντορπ αλλά και ο Νεοζηλανδός Τομ Μάκιντος τους οποίους θα βρει δίπλα του ο Γιαννιώτης πρωταθλητής.

Στην δίκωπο των γυναικών που θα πάρουν μέρος 14 πληρώματα οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο φετινό Ευρωπαϊκό του Ζέγκεντ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το πλήρωμα της Ολλανδίας που κατέχει των τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή καθώς και το πλήρωμα της Αυστραλίας που πέρυσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και κάνει την πρώτη φετινή του διεθνή εμφάνιση.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί με τον προκριματικό της δικώπου των γυναικών να ξεκινάει στις 11:22 και του σκιφ ανδρών στις 13:07.