10/07/2026
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες HOT

Σημαντικές αλλαγές στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα

alphabank-kopilasia-rowit-gr

Σημαντικές τροποποιήσεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα των εγχώριων διοργανώσεων φέρνει η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας. Από την αγωνιστική σεζόν του 2027, η κλασική κωπηλασία «ανοίγει» την πόρτα στα μεικτά πληρώματα, καθώς εντάσσονται δύο νέα αγωνίσματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: το Διπλό σκιφ Μεικτό Ανδρών – Γυναικών και το Διπλό σκιφ Μεικτό Εφήβων – Νεανίδων.

Η προσθήκη αυτή φέρνει ανακατατάξεις και στο όριο των αγωνισμάτων που μπορεί να τρέξει κάθε αθλητής:

  • Κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών & Νέων (U23): Το ανώτατο όριο αυξάνεται στις 5 συμμετοχές, με την προϋπόθεση ότι η μία εξ αυτών θα είναι υποχρεωτικά στο διπλό μεικτό Α/Γ.
  • Κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων: Το μάξιμουμ διαμορφώνεται στις 4 συμμετοχές, υπό τον όρο ότι ο αθλητής/τρια θα αγωνιστεί υποχρεωτικά σε ένα από τα δύο νέα μεικτά αγωνίσματα (είτε Α/Γ είτε Ε/Ν).

Παράλληλα, το Δ.Σ. ενισχύει και το πρόγραμμα της Παράκτιας Κωπηλασίας (Beach Sprints). Στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2027 κάνει ντεμπούτο το Διπλό σκιφ Μεικτό Ανδρών – Γυναικών, γεγονός που ανεβάζει το μέγιστο όριο συμμετοχών για κάθε κωπηλάτη/τρια στις 3 συμμετοχές συνολικά (για τις κατηγορίες Α/Γ και Ε/Ν).

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field