16/07/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες HOT

Πρεμιέρα με πρόκριση σε δυο τελικούς για την γαλανόλευκη στην Ουγγαρία

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η εθνική ομάδα τις υποχρεώσεις τις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, την Πέμπτη, στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας.

Τα “ελληνικά κουπιά” εξασφάλισαν θέσεις σε δυο μεγάλους τελικούς και έναν ημιτελικό. Πιο συγκεκριμένα, τις δυο προκρίσεις στους τελικούς έλαβαν οι Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου (δίκωπος) και Μιλένα Κοντού-Ζωή Φίτσιου (διπλό σκιφ ελ. βαρών) ενώ την αντίστοιχη για τον ημιτελικό ο Στέφανος Ντούσκος (σκιφ).

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Θέσεις σε δυο μεγάλους τελικούς και ένα ημιτελικό έκλεισαν τα ελληνικά πληρώματα με το καλημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών που ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας με την συμμετοχή περισσοτέρων από 400 αθλητών από 31 χώρες.

Πιο συγκεκριμένα Οι Χριστίνα Μπούρμπου-Ευαγγελία Αναστασιάδου πήραν τη 1η θέση στον προκριματικό της δικώπου με 7:14.04 και θα δώσουν το παρών στο τελικό της Κυριακής.

«Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ο αγώνας ήταν δυνατός έτσι όπως μας αρέσει» τόνισε η Χριστίνα Μπούρμπου για την πρόκριση και συμπλήρωσε  «Είμαστε πολύ αισιόδοξες για  την επόμενη κούρσα. Φυσιολογικά είναι σημαντικό να ξεκινάς με νίκη, βοηθάει να πας με ψυχολογία στο τελικό. Έχουμε πολλά να διορθώσουμε από πέρυσι αλλά μετά από αυτή τη κούρσα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα από τη τελευταία συμμετοχή μας τη περασμένη χρονιά».      

Την απευθείας πρόκριση τους στον τελικό του διπλού σκιφ Ελ βαρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξασφάλισαν και οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου κατακτώντας τη 1η θέση στο προκριματικό με 6:55.36 Ο Μεγάλος τελικός έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι του Σαββάτου.

Με την άνετη κατάκτηση της 1ης θέσης στον προκριματικό του σκιφ με χρόνο 6:55.62 ο Στέφανος Ντούσκος (ΦΩΤΟ) πήρε την πρόκριση στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει το πρωί του Σαββάτου.

«Για πρώτη κούρσα είμαι ευχαριστημένος. Νιώθω καλά. Ο άνεμος άλλαζε κατευθύνσεις αλλά ήταν καλά. Είναι ωραίος στίβος. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την απόδοσή μου» ενώ αναφερόμενος στην εμπειρία του ως πρώτος λαμπαδηδρόμος τόνισε «Ήταν μια διαφορετική εμπειρία κάτι μοναδικό πολύ ξεχωριστό. Ένιωσα έντονα συναισθήματα. Θέλω να είμαι με τους κορυφαίους σκιφίστες του κόσμου, να κερδίσω ένα μετάλλιο και να δώσω το παρών στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων».     

Την 4η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ στο Ευρωπαϊκό Ανδρών-Γυναικων κατέλαβαν οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Νίκος Χωλόπουλος με 6:29.60 και θα συνεχίσουν στον επαναληπτικό της Παρασκευής στις 12:08 (ώρα Ελλάδας)

Την 6η θέση στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού στη δίκωπο πήραν οι Ζήσης Μπουκουβάλας-Θανάσης Παλαιοπάνος με χρόνο 6:52.85 και θα έχουν μια δεύτερη προσπάθεια να συνεχίσουν αγωνιζόμενοι στον αυριανό επαναληπτικό(11:58).

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ  ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΤ SPORTS