16/07/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Ποστιλιόνε: “Είμαι ευχαριστημένος. Περιμένω τον Στέφανο στην επόμενη ρεγκάτα”

Στον απόηχο του 1ου Αγώνα Αξιολόγησης, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 25/26 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, ο Τζάνι Ποστιλιόνε έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ.

Τα όσα ανέφερε ο Ναπολιτάνος τεχνικός:

Τον απολογισμό του 1ου Αγώνα Αξιολόγησης που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Σχοινιά έκανε ο Τεχνικός διευθυντής της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Τζάνι Ποστιλιόνε. Ο Ιταλός Ομοσπονδιακός δήλωσε ικανοποιημένος από όσα είδε τα διήμερο στο κωπηλατοδρόμιο παρότι δεν μπόρεσε να δει αγωνιζόμενο τον Στέφανο Ντούσκο λόγω του τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Αναλυτικά ο μίνι απολογισμός του για τον Αγώνα Αξιολόγησης.  

«Ο 1ος Αγώνας Αξιολόγησης ολοκληρώθηκε με θετικά αποτελέσματα για τους Έλληνες κωπηλάτες που συμμετείχαν στην πρώτη διεθνή διοργάνωση του 2023.

Εκτός από τα ελληνικά πληρώματα πήραν μέρος κωπηλάτες από τη Λιθουανία , τη Σερβία και την Σουηδία.

Η πρώτη εμφάνιση του χρυσού Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου αναβλήθηκε για την επόμενη ρεγκάτα αφού υποφέρει από μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι σκιφίστες μας, άνδρες και γυναίκες πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις απέναντι σε ξένους αντιπάλους. Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό επίπεδο στην κατηγορία Ανδρών. Ο πρώτος κέρδισε το αγώνισμα την Κυριακή απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους από τη Λιθουανία και τη Σουηδία.

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου παρότι αγωνίστηκε τραυματισμένη έκανε μια καλή εμφάνιση το Σάββατο. Την Κυριακή ο κυματισμός στο κανάλι αύξησε τους πόνους της από τον τραυματισμό που την ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες.

Η Ζωή Φίτσιου που αγωνίστηκε στο διπλό με την Μιλένα Κοντού τα πήγαν αρκετά καλά στη βαριά κατηγορία στο διπλό παρότι είναι ελαφριές (58κ. μο).

Στη δίκωπο των ανδρών τα αδέλφια Μπουκουβάλα αγωνίστηκαν ισάξια κόντρα στο έμπειρο πλήρωμα της Λιθουανίας. Αυτό το νέο ελληνικό πλήρωμα χρειάζεται να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία.

Στην μεγάλη κατηγορία των γυναικών οι δυο κάτω των 23- Φράγκου και Ασβεστά- τα πήγαν καλά απέναντι στις μαχητικές αδελφές Κυρίδου καταφέρνοντας μάλιστα να επικρατήσουν στον πρωινό κυριακάτικο αγώνα. Στη συνέχεια οι κακές καιρικές συνθήκες αναστάτωσαν τον δεύτερο προγραμματισμένο αγώνα της ημέρας.

Στις κατηγορίες Κ23 και Κ19 είχαμε καλές επιδόσεις στα σκιφ και στις δίκωπες τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Για τους νέους αυτούς αθλητές και νέες αθλήτριες υπάρχει έλλειψη προπόνησης στο νερό και περιμένουμε να δούμε την πρόοδο τους στους επόμενους αγώνες Αξιολόγησης στις 25-26 Μαρτίου. Όταν και θα επιλεχθούν τα πληρώματα για τη Ρεγκάτα του Πιεντιλούκο (1-2 Απριλίου).

Τέλος να δώσουμε συγχαρητήρια για τη διοργάνωση αλλά και για τη διαιτησία όπως τα έδωσαν και όλοι οι ξένοι συμμετέχοντες.

Ραντεβού στις επόμενες δοκιμασίες»