Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23: Πέρασαν τελικό οι Καλανδαρίδης-Παλαιοπάνος

Με το που ξεκίνησαν τα αναβληθέντα λόγω κακοκαιρίας πρωινά αγωνίσματα ήρθαν τα καλά νέα για το αντιπρωσοπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Γιάννης Καλανδαρίδης και ο Θανάσης Παλαιοπάνος (ΦΩΤΟ) κατέλαβαν την 1η θλεση στον επαναληπτικό της δικώπου άνευ, αποτέλεσμα το οποίο τους δίνει το εισητήριο για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ23 της Σαρασότα. Οι δυο Έλληνες κωπηλάτες τερμάτισαν με χρόνο 6.35.010 και μαζί με την Γαλλία που ήταν 2η με 6.37.000 πήραν την πρόκριση για την καλύτερη 6άδα του κόσμου.

Αντιθέτως, τα αδέλφια Γραμμενιάτη Γιώργος και Άρης, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο αντίστοιχο αγώνισμα των ελ. βαρών τερμάτισαν στη 4η θέση στην επαναληπτική σειρά με 6.57.120, μένοντας μακρυά από τον τελικό (οι δυο πρώτες βάρκες πήραν τη πρόκριση). Στη συνέχεια, θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό για να διεκδικήσουν μια θέση ανάμεσα στις 7-12.

Εν τέλει, στο σκιφ ελ βαρών ο Χαράλαμπος Ντινενής κατέκτησε την 3η θέση στον επαναληπτικό με χρόνο 7.08.300 και θα συνεχίσει στον ημιτελικό Γ-Δ.
Τα ελληνικά πληρώματα που θα αγωνιστούν την Παρασκευή είναι τα εξής: ο Στέφανος Ντούσκος στον προημιτελικό του σκιφ και οι Αννέτα Κυρίδου-Δήμητρα Τσαμοπούλου στον επαναληπτικό του διπλού σκιφ. Στη πορεία θα αγωνιστούν η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου στα ημιτελικά της δικώπου άνευ καθώς και ο Χαράλαμπος Ντινενής στον ημιτελικό Γ-Δ του σκιφ ελ βαρών. Αν το επιτρέψει ο καιρός οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.