Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23: Ιδανικό ξεκίνημα για Μπούρμπου-Κυρίδου

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε για την «γαλανολευκη» το Παγκόσμιο πρωτάθημα Κ23 στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού επιτεύχθη απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό και με τον καλύτερο χρόνο με διαφορά.

Την πρόκριση αυτή έλαβαν, στη πρώτη κούρσα των αγώνων στον προκριματικό της δικώπου άνευ γυναικών οι Χρίστινα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου (φωτο), με  πρώτη θέση και παράλληλα απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό με χρόνο 7.15.330. Μάλιστα ο χρόνος που έκαναν ήταν μακράν καλύτερος των υπολλοίπων πληρωμάτων.

Αντιθέτως, στο αντίστοιχο  αγώνισμα των αγοριών  οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Θανάσης Παλαιοπάνος ατύχησαν χάνοντας την πρόκριση στον τελικό για μια θέση, αφού τερμάτισαν 2οι (ο πρώτος μόνο προκρίθηκε στον τελικό) με χρόνο 6.37.95. Πλέον έχουν μπροστά τους τον επαναληπτικό.

Εκπληκτική ήταν η εμφάνιση του Στέφανου Ντούσκου στο σκιφ, στο οποίο και έλαβε την 1η θέση στον προκριματική σειρά με χρόνο 6.59.51 και πέρασε απευθείας στα προημιτελικά.

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος των αδερφών Γραμμενιάτη (Γιώργος και Αριστείδης), οι οποίοι πήραν την 3η θέση στον προκριματικό της δικώπου άνευ ελ βαρών με χρόνο 7.03.620. Ενώ τα πληρώματα που κατέκτησαν τις δυο πρώτες θέσεις, η Αυστραλία και το Μεξικό πήγαν απευθείας τελικό. Το ελληνικό πλήρωμα και τα υπόλοιπα από την 3η θέση και κάτω θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

Κλείνοντας, ο Χαράλαμπος Ντινενής  κατέλαβε την 4η θέση στο σκιφ ελ βαρών, με χρόνο 7.20.880 και θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά μέσω των επαναληπτικών.

Αύριο αγονίζονται τα άλλα δυο πληρώματα της εθνικής μας ομάδα. Το διπλό σκιφ των γυναικών, με τις Αννέτα Κυρίδου-Δήμητρα Τσαμοπούλου και το διπλό σκιφ ανδρών της ελαφριάς κατηγορίας, με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου-Πέτρο Γκαϊδατζή.