Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23: Εντυπωσιάζουν τα ελληνικά κουπιά

Μπορεί για ακόμη μια φορά οι καιρικές συνθήκες να μην ήταν καλές, ωστόσο οι επιτυχίες των ελληνικών πληρωμάτων βοήθησαν να ξεχαστεί η τετράωρη αναβολή, στην 5η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κάτω των 23 στη Σαρασότα των ΗΠΑ. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι, οι έλληνες αθλητές πέτυχαν για πρώτη φορά δυο παγκόσμια ρεκόρ με διαφορά δυο λεπτών.

Η μέρα ξεκίνησε με τον “ταχύτατο” Στέφανο Ντούσκο(ΦΩΤΟ) να βγαίνει πρώτος στον προημιτελικό του σκιφ με χρόνο 6.42.97. Κάπως έτσι ο Γιαννιώτης κωπηλάτης εσπασε κατά σχεδόν 4 δευτερόλεπτα το Παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε από το 2011 στο Άμστερνταμ, ο Γερμανός Τρζουμπίνσκι (6.46.61). Πολύ πιο πίσω ο δεύτερος Κιρούτα από τη Ρουμανία με 6.47.00 και τρίτος ο Αυστραλός Κένεντι με 6.52.80.

Εντυπωσιακή ήταν για ακόμη μια φορά και η δίκωπος των κοριτσιών, με τις Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου (ΦΩΤΟ) να παίρνουν την πρώτη θέση και την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής με χρόνο 6.58.68. Με τη σειρά τους και τα κορίτσια του ΝΟΘ πέτυχαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας εκείνο που κατείχε η Νέα Ζηλανδία από το 2014 στο Βαρέζε με 7.02.89.

Στη συνέχεια του προγράμματος ήρθε ακόμη μια πρόκριση. Οι Αννέτα Κυρίδου-Δήμητρα Τσαμοπούλου (ΦΩΤΟ) έκαναν επίσης μια εξαιρετική κούρσα στο διπλό σκιφ και κατέκτησαν την 1η θέση στον επαναληπτικό κάνοντας χρόνο 6.57.54 . Με αυτό τον τρόπο σφράγισαν κι αυτές την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό.

Κλείνοντας, ο Χαράλαμπος Ντινενής πήρε την 1η θέση στον ημιτελικό Γ-Δ του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 7.03.87 και θα αγωνιστεί στον τελικό Γ για τις θέσεις 13-18.

Σάββατο οι τελικοί για τις δικώπους

Για το Σάββατο έχει οριστεί να πραγματοποιηθούν οι δυο τελικοί των δικώπων των αγοριών με τη συμμετοχή των Γιάννη Καλανδαρίδη- Θανάσης Παλαιοπάνο και των κοριτσιών με τις Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου. Επιπλέον, οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου θα αγωνιστούν στον ημιτελικό του διπλού ελ βαρών , ενώ ο Στέφανος Ντούσκος θα πάρει μέρος στον ημιτελικό του σκιφ. Τέλος, τα αδέλφια Γραμμενιάτη θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό της δικώπου άνευ ελ βαρών, και ο Χαράλαμπος Ντινενής στο τελικό Γ’ του σκιφ ελ βαρών.