Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων: Τελικό και για τις Νόνη-Δίτσιου

Ακόμη μια πρόκριση σε τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων που συνεχίζεται στο Τόκιο εξασφάλισαν τα ξημερώματα της Παρασκευής τα ελληνικά κουπιά. Επομένως, μετά την τετράκωπο άνευ των εφήβων με τους Δημήτρη Ζωγράφο- Λεωνίδα Τζουμελή- Λεωνιδα Παλαιοπανο-Θεώδωρο Λαπικώφ, αυτή τη φορά πρωταγωνίστριες ήταν οι Ισμήνη Νόνη και Αθηνά Δίτσιου.

Το ελληνικό δίδυμο της δικώπου νεανίδων με εντυπωσιακή εμφάνιση στον επαναληπτικό κατέκτησε την 1η θέση και παράλληλα το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Αν και βρίσκονταν στη 3η θέση μέχρι τα πρώτα 500μ., λίγο πριν τα 1000μ. τα δυο κορίτσια πήραν κεφάλι στη κούρσα και τερμάτισαν στην 1η θέση με 7.30.69, αφήνοντας πίσω τους την Αυστραλία με 7.37.26 (το δεύτερο πλήρωμα που εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό). Όλοι οι τελικοί των ελληνικών πληρωμάτων θα διεξαχθούν τα ξημερώματα της Κυριακής.

Αύριο αναμένεται να αγωνιστούν στον τελικό Γ’ για μια θέση ανάμεσα στις 13-18 οι μεγάλοι άτυχοι της ελληνικής αποστολής, Βασίλης Μπαρούτας- Δημήτρης Στασινός, οι οποίοι πήραν άνετα τη νίκη στον ημιτελικό Γ’ με 6.34.15. Υπενθυμίζουμε ότι, το πλήρωμα του διπλού σκιφ εφήβων παρόλο που είχε μέχρι τα μισά της κούρσας του επαναληπτικού της Πέμπτης την 1η θέση, εν τέλει τερμάτισε 5ο λόγω του ότι έσπασε το ένα από τα κουπιά του.

Στο Σαββατιάτικο πρόγραμμα περιλάμβάνονται τρείς κούρσες με ελληνικό ενδιαφέρον. Στις 3.05 το πρωί (ώρα Ελλάδας) αγωνίζονται στον ημιτελικό των δικώπων άνευ των εφηβων οι Γιάννης Πεταλωτίδης και Γιώργος Μακρυγιάννης, με στόχο ενα από τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό. Στη συνέχεια ακολουθεί (στις 03:40) το διπλό σκιφ των νεανίδων με τις Ευαγγελία Φράγκου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στον δικό τους ημιτελικό.

Τέλος, στις 04:45 θα αγωνιστούν για το αγώνισμα του διπλού σκιφ των εφήβων, οι Βασίλης Μπαρούτας- Δημήτρης Στασινός  στον τελικό Γ ΄για μια θέση από 13-18.