13/07/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες HOT

Οι αδερφές Κυρίδου για την Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της ΕΚΟΦΝΣ

Θέση για την Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της ΕΚΟΦΝΣ πήραν οι αδερφές, Αννέτα και Μαρία Κυρίδου. Το Σάββατο 24 Ιουνίου η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίδοση από το δικαστικό επιμελητή Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων από τις πρωταθλήτριες του Ν.Ο. Ιωαννίνων.

Με μια ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι έμπειρες αθλήτριες παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για το συμβάν.

Τα όσα αναφέρουν:

Το Σάββατο 24 Ιουνίου η Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ. εξέδωσε «Ανακοίνωση σε σχέση με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων» η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της. Επειδή η ενημέρωση που παρείχε δεν ήταν ούτε πλήρης ούτε σαφής, αλλά παρουσίαζε την αλήθεια λειψή προς σχηματισμό στρεβλών εντυπώσεων, επιθυμούμε να αναφέρουμε από μέρους μας τα εξής:

Η Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ. ανακοίνωσε τον Νοέμβρη του 2022 την διαδικασία επιλογής αθλητών για την εθνική ομάδα. Τον Φλεβάρη ανακοίνωσε τι ισχύει για τους αθλητές που φοιτούν και προπονούνται στο εξωτερικό, κατηγορία στην οποία ανήκουμε και εμείς. Για να εκπληρώσουμε τα κριτήρια που τέθηκαν, και να έχουμε τη δυνατότητα να διαγωνιστούμε, αμφότερες χρειάστηκε να υποβληθούμε σε σοβαρές θυσίες. Στις δοκιμασίες που είχαν προκαθοριστεί βγήκαμε πρώτες.

Τον Μάιο, με νέα ανακοίνωση, τα κριτήρια μεταβλήθηκαν.

Από την πρώτη στιγμή το σωματείο μας, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, διαμαρτυρήθηκε στην ομοσπονδία και ζήτησε εξηγήσεις. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν παρέβλεπαν τελείως την ανακοίνωση του Φλεβάρη. Ο Ν.Ο.Ι. τότε έφερε ρητά αντίρρηση, ήδη πολύ πριν λάβουν χώρα οι αγώνες.

Το φαινόμενο των κινητών κριτηρίων είναι κάτι που δεν παρατηρείται για πρώτη φορά, και ως προς αυτό έχουν καταθέσει ενόρκως αθλητές, και όχι μόνο, ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Αφού εξαντλήθηκαν ατελέσφορα τα μέσα που προβλέπει ο κανονισμός, προσφύγαμε αρχικά στο ΑΣΕΑΔ, όπως κάνουν εκατοντάδες αθλητές κάθε χρόνο όταν θεωρούν ότι αδικήθηκαν. Επειδή ωστόσο η απόφαση του ΑΣΕΑΔ θα εκδίδονταν μετά από αρκετούς μήνες, οπότε οι αγώνες θα είχαν λήξει, ζητήσαμε προσωρινή προστασία με προσωρινή διαταγή. Δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να διεκδικήσουμε το δίκαιό μας, όπως πρέπει να κάνουν όλοι οι αθλητές, πηγαίνοντας από το ηπιότερο, στο δραστικότερο μέσο.

Στην πολυετή καριέρα μας έχουμε χάσει ουκ ολίγες φορές, και πάντοτε υποδεχόμασταν την ήττα όπως υπαγορεύει η ευγενής άμιλλα. Αυτό που δεν συνιστά ευγενή άμιλλα είναι να μεταβάλλονται οι κανόνες που θα μπορούσαν να προκαθοριστούν από την αρχή.

Με την αίτησή μας δεν ζητήθηκε τίποτα άλλο παρά η τήρηση των κανόνων που η ίδια η ομοσπονδία έθεσε. Μάλιστα, χάριν ειρηνικής διευθέτησης της διαφοράς, ζητήσαμε να δηλωθεί στη διεθνή διοργάνωση και το πλήρωμά μας, με δικές μας δαπάνες, ώστε να κριθεί εκεί ποιος είναι ο καλύτερος. Η ομοσπονδία δεν είχε λόγο να αρνηθεί την διπλή εκπροσώπηση της χώρας μας. Το αίτημα αυτό ωστόσο, αποσιωπήθηκε στην ανακόινωσή της.