13/07/2024
Όμιλοι

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην ακαδημία του ΝΟΚ

Με σκοπό να μυήσει τα νέα παιδιά στο άθλημα της κωπηλασίας, ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για τα προσκαλεί για εγγραφή στην ακαδημία του.

Η αναλυτική ανακοίνωση του ΝΟΚ:

Ξεκίνησαν και πάλι οι εγγραφές στην ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Για μια ακόμη χρονιά ξεκίνησαν οι εγγραφές στην ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς. Γιατί όμως κάποιος να ξεκινήσει την κωπηλασία στην Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς;

Η σπουδαιότητα της κωπηλασίας

Η κωπηλασία θεωρείται από τους αθλητικούς επιστήμονες η πιο πλήρης άσκηση. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι σχεδόν οι εργοφυσιολόγοι, έχουν ασχοληθεί με τις επιδράσεις της κωπηλατικής άσκησης στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα αποτελέσματα όλων των εργασιών που έχουν εκπονήσει, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κωπηλασία δημιουργεί την καλύτερη φυσική κατάσταση στο μικρότερο δυνατό διάστημα.

Είναι ένα από τα λίγα εάν όχι το μοναδικό άθλημα που η ομαδικότητα υπερτερεί της ατομικότητας. Σε μία οκτάκωπο π.χ. δεν υπάρχει διακριθείς όπως σε άλλα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, ποδόσφαιρο). Στην κωπηλασία η βάρκα ή κερδίζει ή χάνει χωρίς κάποιος να ξεχωρίζει. Θετικά ή αρνητικά!

Φυσική κατάσταση

Τι είναι όμως η φυσική κατάσταση; Ουσιαστικά πρόκειται για το συνδυασμό τριών ικανοτήτων του ανθρώπινου οργανισμού, την αντοχή, τη δύναμη και την ευλυγισία. Η καλή φυσική κατάσταση επέρχεται μόνο με την καλή λειτουργία και των τριών ικανοτήτων.

Πόσο πλήρη γυμναστική προσφέρει η κωπηλασία;

Σχεδόν όλα τα είδη γυμναστικής επηρεάζουν μεμονωμένες μυϊκές ομάδες αφήνοντας αγύμναστες όλες τις άλλες. Κάνοντας κωπηλασία σημαίνει ότι ενεργοποιούμε ταυτόχρονα όλους τους μυς μας. Σε κάθε κωπηλατικό κύκλο (κουπιά) έχουμε κίνηση από τα πόδια, την πλάτη, τα χέρια και τους κοιλιακούς. Με τον τρόπο αυτό η επιβάρυνση που δημιουργείται είναι η μέγιστη δυνατή, έχοντας έτσι την καλύτερη επίδραση στην αντοχή μας. Τα αποτελέσματα έρχονται αρκετά γρήγορα σε όλο το σώμα μας.

Είναι για όλες τις ηλικίες;

Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο και το επίπεδο φυσικής κατάστασης, ο καθένας μπορεί να γυμναστεί κωπηλατώντας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα καλύτερα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο έχουν την κωπηλασία σαν κύρια εκγύμναση των φοιτητών. Η κωπηλατική άσκηση χρησιμοποιείται σαν βασική άσκηση αποκατάστασης από αθλητικούς τραυματισμούς άλλων αθλημάτων.

Πόσο ασφαλής άσκηση είναι η κωπηλασία;

Η κωπηλασία θεωρείται από τις πιο ασφαλείς ασκήσεις για τους εξής λόγους: Είναι ένα είδος άσκησης που δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις από το σωματικό βάρος και τους κραδασμούς που δημιουργούνται εξαιτίας τους. Γυμνάζει ταυτόχρονα όλους τους μυς, σε όλο το εύρος τους. Η αντίσταση της άσκησης είναι ανάλογη της δύναμης, δηλαδή όσο πιο πολύ δύναμη βάζεις τόσο πιο δύσκολη γίνεται. Η επιλογή του ρυθμού γίνεται από τον ίδιο τον ασκούμενο, ανάλογα της διάθεσής του.

Η ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, εδώ και δεκαετίες, προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά της πόλης, συνδυάζοντας την άσκηση με το παιχνίδι, καθώς και το εξαιρετικά φιλικό κλίμα με την πειθαρχία. Μυϊκή δύναμη, πάθος και αγάπη για το υγρό στοιχείο είναι τα κύρια συστατικά που χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί με το άθλημα της κωπηλασίας. Είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με στόχο την ενδυνάμωση τόσο της σωματικής αλλά και της ψυχικής τους υγείας. Παιδιά ηλικιών από 10 ετών και πάνω, αγόρια και κορίτσια, μπορούν να εγγραφούν στην ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και να γνωρίσουν το άθλημα ίσως με τις περισσότερες Ολυμπιακές διακρίσεις, από κάθε άλλο στη χώρα μας. Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, με τα 65 και πλέον χρόνια παράδοσης που έχει, αποτελεί εγγύηση για τους μικρούς αθλητές, για ένα μέλλον με υποσχέσεις μεγάλων επιτυχιών. Οι εκατοντάδες νέων που έχουν αθληθεί στον Ν.Ο.Κ. όλες αυτές τις δεκαετίες, μπορούν να το πιστοποιήσουν. Ο προπονητής της ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και Ολυμπιονίκης, κ. Χρήστου Γιάννης παρευρίσκεται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του ΔΗ.ΝΑ.Κ. από τις 15:00 μ.μ., ενώ το Σάββατο από τις 10:00 π.μ. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται 6 ημέρες την εβδομάδα, καθημερινά δηλαδή εκτός Κυριακής.

Μαζί με τους προπονητές του Ομίλου, καταξιωμένοι και διακεκριμένοι αθλητές, παγκόσμιοι πρωταθλητές και κάτοχοι μεταλλίων σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα μοιραστούν τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις τους πάνω στην κωπηλασία.

Το πρόγραμμα για τους νέους αθλητές της ακαδημίας περιλαμβάνει:

• Γενική ενημέρωση περί των ευεργετημάτων του αθλήματος

• Πρακτική εκμάθηση στο κλειστό κωπηλατήριο και στα κωπηλατοεργόμετρα του γυμναστηρίου

• Πρακτική εξάσκηση στο νερό μαζί με έμπειρους αθλητές-πρωταθλητές κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Προϋπόθεση για την εγγραφή στην ακαδημία, είναι η γνώση κολύμβησης.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής:

Χρήστου Γιάννης: 694 439 8967

Περισσότερες πληροφορίες στο site του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς