13/06/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες HOT

Με ρεκόρ συμμετοχής σε πληρώματα ξεκινάει αύριο το επετειακό Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Με την συμμετοχή 312 πληρωμάτων από 28 σωματεία όλης της Ελλάδας θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά η Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, η οποία αφορά τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Α-Γ ελ. βαρών, Κ23 και Εφήβων-Νεανίδων. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνει τα 90 χρόνια διεξαγωγής του.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Τα 90α του γενέθλια με τον καλύτερο τρόπο γιορτάζει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας η Α’ Φάση του οποίου ξεκινάει αύριο Πέμπτη 9/5 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 12/5 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Α-Γ Ελ βαρών, Κ23 και Εφήβων-Νεανίδων, αφού οι συμμετοχές των πληρωμάτων φέτος ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και φτάνουν τα 312 από 28 σωματεία όλης της χώρας.

Συνολικά 450 αθλητές κι αθλήτριες έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν στο 90ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας και συγκεκριμένα στην 1η φάση σε μια διοργάνωση που εκτός από επετειακό χαρακτήρα έχει και επετειακό σήμα, αυτό που φιλοτέχνησε ο Ανδρέας Κρομμυδάς και επιλέχθηκε μεταξύ άλλων πολλών που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο επετειακό σήμα θα κοσμεί και τα μετάλλια που θα δοθούν στους νικητές της διοργάνωσης.

Αυτό είναι το ένα κίνητρο που θα έχουν οι αγωνιζόμενοι, ενώ το ισχυρότερο ασφαλώς θα είναι μια θέση όσο πιο ψηλά γίνεται, προκειμένου να βοηθήσουν τις ομάδες τους στους βαθμούς που θα συγκεντρώσουν. Γι’ αυτό και η παρουσία όλων των αθλητών και όσων αγωνίζονται με τις Εθνικές ομάδες, όπως ο Στέφανος Ντούσκος, η Χριστίνα Μπούρμπου, η Ευαγγελία Αναστασιάδου, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, ο Θανάσης Παλαιοπάνος, η Ζωή Φίτσιου, η Μιλένα Κοντού κι άλλων είναι δεδομένη.

«Η ομοσπονδία μας και φέτος έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τη διασφάλιση της επιτυχίας του 90ου Πανελληνίου πρωταθλήματος, με σκοπό να αναδειχθεί για ακόμα μια φορά νικητής το αγαπημένο μας άθλημα η κωπηλασία»: αναφέρει μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Βράμπας, στο έντυπο της διοργάνωσης που μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.     

Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας ξεκινάει στις 08:00 και περιλαμβάνει 52 προκριματικές σειρές σε όλες τις κατηγορίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου στις 14:00. Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ θα μεταδοθούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από το κανάλι της Ομοσπονδίας στο YOUTUBE.   

administrator
Όπως στα περισσότερα παιδιά έτσι και για εμένα, η πρώτη επαφή με τον αθλητισμό ήταν το ποδόσφαιρο. Μπάλα με τα παιδιά της γειτονιάς, αθλητική εφημερίδα ή ένα στοιχηματικό κουπόνι στο χέρι. Τα χρόνια πέρασαν και εν τέλει κατάφερα να κάνω επάγγελμα το παιδικό μου όνειρο. Καθοριστικό ήταν για εμένα το πέρασμα μου από τις εφημερίδες της πόλης μου, του Βόλου (Θεσσαλία, Ταχυδρόμο), στις οποίες μου ανατέθηκαν αρκετά θέματα ερασιτεχνικών αθλημάτων. Κάπως έτσι κατάφερα να βγάλω τις "παρωπίδες" και να διαπιστώσω ότι υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές, οι οποίοι ζουν στην αφάνεια, λόγω ελάχιστης έως και μηδαμινής προβολής του αθλήματος τους. Έχοντας γράψει αρκετά κωπηλατικά θέματα, ενθουσιάστηκα με το άθλημα αυτό. Στη συνέχεια, αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ (ερασιτεχνικά βέβαια) και διαπίστωσα τη μαγεία που νιώθει ο κάθε αθλητής όταν πιάνει κουπί στα χέρια του. Κάπως έτσι, ο αδαής δημοσιογράφος έμαθε ότι οι κωπηλάτες δεν τραβούν κουπί πάνω σε κανό. Στην πορεία αγάπησε αυτό το υπέροχο άθλημα. Πλέον προσπαθεί μέσω του rowit να του δώσει την σημασία που αξίζει.