14/07/2024
Ομοσπονδία / Εθνικές Ομάδες

Με μεγάλο ενδιαφέρον η πρεμιέρα του 89ου Πανελληνίου πρωταθλήματος

Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκινάει το πρωί της Πέμπτης (08:00) η Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, το οποίο αφορά τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών Α-Γ Ελ βαρών Α-Γ Κάτω των 23 ετών και Εφήβων-Νεανίδων.

Το πρόγραμμα θα περιελαμβάνει 48 προκριματικές σειρές οι 21 έχουν να κάνουν με την κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων, ενώ οι υπόλοιπες 27 που αφορούν τις υπόλοιπες κατηγορίες θα ολοκληρωθούν λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

Με 48 άκρως ενδιαφέρουσες κούρσες προκριματικών σειρών ανοίγει το πρωί (08:00) της Πέμπτης η αυλαία του 89ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας και συγκεκριμένα η Α΄Φάση που περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών Α-Γ Ελ βαρών Α-Γ Κάτω των 23 ετών και Εφήβων-Νεανίδων.

Από τις 48 προκριματικές σειρές οι 21 αφορούν στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων και οι υπόλοιπες 27 που αναμένεται να ολοκληρωθούν λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι στις υπόλοιπες κατηγορίες. Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Συνολικά θα αγωνιστούν στο 49ο Παν.Πρωτάθλημα 452 αθλητές κι αθλήτριες από 27 σωματεία  με τον πρωταθλητή και πολυνίκη του περσινού πρωταθλήματος Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων να παίρνει μέρος με την πολυπληθέστερη αποστολή που φτάνει τους 51 αθλητές-αθλήτριες και 26 σκάφη , ενώ ακολουθούν ο ΝΟ Θεσσαλονίκης με 41 αθλητές-τριες (23 σκάφη) και οι ΝΟ Μαυροχωρίου όπως και ΟΕΑ-ΝΑ Βόλου που κατεβάζουν από 29 αθλητές κι αθλήτριες.

Με τα χρώματα των ομάδων τους και προκειμένου να τους βοηθήσουν στη βαθμολογία θα δώσουν το παρών στη διοργάνωση όλοι οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης , μέλη των Εθνικών ομάδων που κάνουν ένα διάλειμμα από τη προετοιμασία τους.     

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο και την Κυριακή όλοι οι τελικοί του 89ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα καλυφθούν Live Stream από το επίσημο κανάλι της Ομοσπονδίας στο YouTube.