Η «Καλλιπάτειρα» συνεισφέρει στο Πανευρωπαϊκό

Τη σημαντικότερη διοργάνωση σχετικά με την κωπηλασίας, την οποία έχει να φιλοξενήσει η χώρα μας αρκετά χρόνια και διεξάγεται 7-8 Σεπτμεβρίου στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23, στηρίζει το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Έτσι συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στα αθλητικά δρώμενα της Ηπείρου.

Η Συντονίστρια Ιωαννίνων της «Καλλιπάτειρας» Κατερίνα Μπότσιου επισκέφτηκε χθες τον ΝΟ Ιωαννίνων και συναντήθηκε με την πρόεδρο του και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μάρθα Παλαιοπάνου, καθώς και με τον Έφορο Κωπηλασίας του ηπειροτικού ομίλου, Αθανάσιο Κιτσάκο. «Η «Καλλιπάτειρα» χορηγεί το ποσό των 11.500 ευρώ για τις ανάγκες της διοργάνωσης», ανέφερε η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών.

Όπως τόνισε η η Συντονίστρια Ιωαννίνων του Π.Α.Σ.Γ. «Καλλιπάτειρα»: «Τα τελευταία χρόνια τα Γιάννενα εξελίσσονται διαρκώς, τόσο σε Πανευρωπαϊκό όσο και σε Παγκόσμιο πόλο έλξης τουριστικού, πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος. Είναι φανερό ότι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων παρακολουθεί αυτό το μετασχηματισμό της πόλης και ανοίγει τον βηματισμό του σε ολοένα και μεγαλύτερες διοργανώσεις. Πριν από τρία χρόνια ανέλαβε με επιτυχία τη διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας. Φέτος μετέχει δυναμικά στη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων. Εύχομαι σύντομα να δούμε στα Γιάννενα και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Εν συνεχεία η κ.α. Μπότσιου δήλωσε ότι: «Εμείς και ιδιαίτερα η Πρόεδρός μας, η οποία είναι και Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, κ.α. Κατερίνα Παναγοπούλου ακολουθήσαμε την ίδια διαδρομή. Στηρίξαμε έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων του 2016 και συνεχίζουμε φέτος με ακόμη μεγαλύτερη χορηγία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Αυτή είναι η αποστολή μας ως ‘Καλλιπάτειρες’, να στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητικών σωματείων και των αθλητών που προάγουν την Ολυμπιακή αξία του ευ αγωνίζεσθαι και δημιουργούν θετικά πρότυπα για τη νεολαία».

Κλείνοντας, τόνισε ότι οι Γιαννιώτισσες «Καλλιπάτειρες» θα είναι στο πλευρό του Ομίλου δίνοντας ένα παράδειγμα προς μίμηση στην τοπική κοινωνία και στους χορηγούς του υγιούς αθλητισμού. Παράλληλα η συντονίστρια του Π.Α.Σ.Γ «Καλλιπάτειρα» ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων για την πρόσκληση που απηύθυνε στο Σωματείο ούτως ώστε να στηρίξει το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας «τη σπουδαία αυτή διοργάνωση» όπως τη χαρακτήρισε. Ευχήθηκε δε πολλά μετάλλια στα Γιάννενα και την Ελλάδα.

Ακολούθως, η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, Μάρθα Παλαιοπάνου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Πρόεδρο του Π.Α.Σ.Γ. «Καλλιπάτειρα» Κατερίνα Παναγοπούλου, τη Συντονίστρια Ιωαννίνων του Σωματείου Κατερίνα Μπότσιου και όλες τις κυρίες – μέλη του για τη σημαντική συνεισφορά τους στη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Κάτω των 23.

«η χορηγίας σας είναι πολύτιμη για τη διοργάνωση και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην Οργανωτική Επιτροπή εργαζόμαστε για να πετύχουν οι αγώνες στα Γιάννενα και πρέπει να πετύχουν ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να διεκδικήσουμε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις, γιατί όχι και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ.α. Παλαιοπάνου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μακρά ιστορία του Ν.Ο.Ι. και στη παράδοση των διεθνών επιτυχιών της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας, η οποία συνεχίζεται και στις μέρες μας. Γεγονός που αποδεικνύουν τα μετάλλια που κατέκτησαν ο Στέφανος Ντούσκος και ο Θανάσης Παλαιοπάνος στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Σαρασότα, αλλά και γενικότερα στις σπουδαίες εκτός συνόρων επιτυχίες της Ελληνικής Κωπηλασίας.

Τέλος, εκδήλωσε την πεποίθηση ότι η παρουσία του Σωματείου «Καλλιπάτειρα» θα φέρει γούρι στην Ελλάδα στους αγώνες της στο Πανευρωπαϊκού Νέων.